Yabancı askeri müdahale ihtimali: Guaido reddetmedi!

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, "ülkedeki acil insani durumu" durdurmak için yabancı bir gücün askeri müdahalesine izin verip vermeyeceklerine yönelik soruya muhalefet olarak mümkün olan her şeyi yapacakları yanıtını verdi.

Yabancı askeri müdahale ihtimali: Guaido reddetmedi!
Yabancı askeri müdahale ihtimali: Guaido reddetmedi!
GİRİŞ 09.02.2019 09:17 GÜNCELLEME 09.02.2019 09:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tarihinin en ciddi siyasi krizlerinden birini yaşayan Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD ve bölgedeki bazı ülkelerin "insani yardım" iddiasıyla başlattıkları ve askeri müdahale ihtimaline evrilen tartışmalar sürüyor. 

 

 

Guiado, konuyla ilgili AFP'ye verdiği ve ülke basınında yer bulan röportajda Venezuela muhalefetinin "ülkedeki insani acil durumu durdurmak için mümkün olan her şeyi" yapacağını vurguladı. 

Guaido, birçok batı ülkesin tarafından tanınan geçici devlet başkanlığı sıfatı ile ABD ya da başka bir gücün varlığına yeşil ışık yakıp yakmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: 

 

 

"Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu elbette çok polemiğe neden olan bir konu fakat çocukların ölmemesi, insanların hayatlarını kurtarabilmek ve ülkeyi yönetilebilir hale getirip insani duruma müdahale edebilmek için Ulusal Meclisin egemenliğini ve yetkilerimizi kullanarak ne gerekiyorsa onu yapacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Ata 5 yıl önce Şikayet Et
    Senaryoyu yazmışlar oynuyorlar. Bu dünya bu kadar adaletsizliği kaldırmaz kardeş.
    Cevapla
  • Ufuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uşak farkında değil. Venezuellayı maduradan alamazlarsa. Allah ın izniyle alamıyacaklar. İkiye bölmeye çalışacaklar. Petrol altın sahalarını ele geçirmeye çalışacaklar. Ama dünyaya insanlığa rezil olacaklar inşallah. Abd li ler bir baksınlar kime borçlular. Abd yi öne sürenler bu alacaklılar. Uyan abd. Uyan. Uşaklıktan kurtul.
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına milletine hainlik adamın yüzüne yansımış.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay kalleş vay namussuz
    Cevapla
  • Diyarbekirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini her zaman ve her yerde sonsuzdur. ALLAH ordaki mazlum ve maduroya yardim etsin. Bir ülkenin en kötü adamı her zaman başka ülkenin asker ve kişilerinden daha iyidir. Maduro ne kadar kötü olmazsa veya olsa böyle bir açıklama vatan hainin soysuzluğudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi