Bu başarı senin Türkiye! ATAK'lar kısa listeye kaldı

Türkiye'nin taarruz ve taktik keşif helikopteri T129 ATAK, Güney Kore deniz piyadeleri saldırı helikopteri programında kısa listeye kaldı.

Bu başarı senin Türkiye! ATAK'lar kısa listeye kaldı
Bu başarı senin Türkiye! ATAK'lar kısa listeye kaldı
GİRİŞ 09.02.2019 17:27 GÜNCELLEME 09.02.2019 17:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin taarruz ve taktik keşif helikopteri T129 ATAK, Güney Kore'nin 2021 yılında kurulacak Deniz Piyadeleri Hava Komutanlığı'na 24 adet helikopter alımı kapsamında başlatılan Güney Kore deniz piyadeleri saldırı helikopteri ihale programında ilk 5'e kaldı.

Türkiye'nin T129 ATAK helikopterinin yer aldığı kısa listedeki diğer modeller ise, ABD’li AH-1Z, AH-64E ve S70i ve Güney Kore'den MUH-1 helikopteri oldu.

Geçtiğimiz yıl Pakistan ile yapılan 1 buçuk milyar dolarlık 30 adetlik T129 ATAK taarruz helikopter satış anlaşması ile Türkiye tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatına imza atmış ve Pakistan'ın ilk T129 ATAK helikopterinin üretimine başlanmıştı.

Yine geçtiğimiz yılın aralık ayında Filipinler Hava Kuvvetleri'nin 24 adet silahlı hafif saldırı helikopterinin satın alınmasını öngören Saldırı Helikopteri Edinme kapsamında T129 ATAK taarruz helikopterinin ilk 5'e kaldığı bildirilmişti.

YERLİ ATAK KÜRESEL PAZARI ZORLUYOR

Zorlayıcı iklim ve coğrafya koşullarına uygun olarak geliştirilmiş tasarımıyla "T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri", yeni nesil görev ve silah sistemleri ve sınıfındaki en üstün performans ve manevra özellikleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı envanterinde kullanılıyor. ATAK, bu özellikleriyle küresel pazarlardaki rekabette en önemli oyuncular arasında yer alıyor.

YORUMLAR 9
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    patates soğan biber domates fiyatları bunlar ufak mevzular. devletimiz büyüktür bu konuyu çözmesini bilecektir. zamlar da aynı keza.
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Altay Tankinin uretimine
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür burda patetes soğancılar yok burda yorum yapanlar hep ülkesinin menfatini isteyen yorumcular var çok şükür
    Cevapla
  • diyarbakır türkmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Masallah Allah yardım etsin
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Motor konularını çözersek ne uçaklar, gemiler, helikopterler, tanklar ve füzeler yaparız. Allah’ ım yardım etsin milletimize, gelecek bizim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü