MOSSAD-MI6-CIA'den film gibi operasyon!

İran'da bir nükleer uzmana yönelik suikastte ismi geçen ve İran'ın nükleer çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan bilim insanı Ahmedi Roşan'ın, MOSSAD-MI6-CIA ortak operasyonuyla İngiltere'ye götürüldüğü ileri sürüldü.

MOSSAD-MI6-CIA'den film gibi operasyon!
MOSSAD-MI6-CIA'den film gibi operasyon!
GİRİŞ 12.02.2019 10:54 GÜNCELLEME 12.02.2019 10:54

Daily Mail ve Sunday Express, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi sahibi ve İran'ın bir numaralı nükleer uzmanı Mustafa Ahmedi Roşan'a 2012 yılında düzenlenen suikasta karışmış bir bilim insanının İngiltere üzerinden ABD'ye kaçırılması için operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Operasyondan haberdar kaynaklara dayandırılan haberde, karşı tarafa casusluk yapan 47 yaşındaki İranlı bilim insanının, İran'dan çıkarılıp İngiltere'ye sokulması için İngiliz, Amerikan ve İsrail dış istihbarat servisleri MI6, CIA ve MOSSAD'ın ortak operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

EKİMDE PLANLANDI, ARALIKTA HAYATA GEÇİRİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan çekilip yaptırımlara geri döndüğünü açıklamasından 5 ay sonra, Ekim 2018'de yapılan operasyon planı, aralık ayının sonunda hayata geçirildi.

SIĞINMACI SÜSÜ VERDİLER

MOSSAD, İran'dan çıkarmayı başardığı şahsı, ilkin Türkiye'ye getirdi. Oradan karadan 4828 kilometre kat ederek Fransa'nın Calais kentine ulaştırdı. İngiltere'ye açılan Manş Denizi kıyısındaki Calais kenti, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden düzensiz göçmenlerin yığıldığı bir merkez. Hesap, İranlının göçmen krizi kılıfı altında İngiltere'ye sokulmasıydı.

ŞİŞME BOTLA GEÇTİLER

Sunday Express'e konuşan İngiliz gizli servisinden bir yetkili, "Fransa'ya varınce geriye Britanya'ya nasıl sokacağımız sorusu kaldı. Uçağa koyup gönderemezdik. Alışılmadık da olsa, onu Manş Denizi'ni şişme botla geçmeye hazırlanan bir göçmen grubunun içine sızdırmanın çözüm olabileceğine karar verildi" dedi.

İRAN BULMAK İÇİN EKİP ÇIKARDI

Sputnik'te yer alan habere göre yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çözüm yolunun da kendince zorlukları vardı. İran'da yokluğu fark edilmişti ve yakalanması içim İran Devrim Muhafızlarından özel bir birlik görevlendirilmişti, bu istihbarat güvenlik ajanlarımıza ulaştı."

Yılbaşında 12 göçmenle birlikte İngiltere'nin Kent bölgesindeki Lydd kasabasına varan İranlı nükleer bilimci önce MI6 tarafından sorgulandı, ardından uçakla ABD'ye gönderildi.

İran'la nükleer anlaşmadan ABD çıkmıştı, ama Avrupa Birliği ülkeleri gibi İngiltere'de bağlılığını devam ettiriyor.

İSRAİL'DEN SUİKAST KAMPANYASI

2010-12 arasında Tahran'da İran'ın 5 önde gelen nükleer uzmanına suikast düzenlendi. İçlerinde İran Atom Enerjisi Kurumu bünyesinde önemli bir görevde bulunan Mecid Şahriari ve Natanz'daki uranyım zenginleştirme tesisinin yöneticilerinden Mustafa Ahmedi Roşan da vardı. ABD'nin desteklediği İsrail'i sorumlu tutan ve ilgili Mossad hücresini çökerttiğini açıklayan İran yönetimi, suikastların düzenlenmesine yardım ettikleri suçlamasıyla biri nükleer bilimci en az 4 kişiyi idam etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!