Guaido'dan İsrail açıklaması: Çalışmalara başladık!

Venezuela'da kendini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, ülkesinin İsrail ile olan ilişkilerini düzeltmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Guaido'dan İsrail açıklaması: Çalışmalara başladık!
Guaido'dan İsrail açıklaması: Çalışmalara başladık!
GİRİŞ 12.02.2019 13:54 GÜNCELLEME 12.02.2019 16:54
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsrail'in "Israel Hayom" gazetesine konuşan muhalif lider Guaido, Venezuela ile İsrail arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.  

 

 

Guaido, ülkesindeki Yahudi toplumunun "çok aktif" olduğunu ve Venezuela toplumuna "büyük katkı" sağladığını dile getirdi. 

Ülkesinin Tel Aviv ile olan ilişkilerine değinen Guaido, "İsrail'le ilişkilerimizi düzeltmek için çalışmalara başladık. İsrail ile ilişkilerin istikrara kavuşturulması için yürütülen sürecin dorukta olduğunu bildirmekten dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı. 

 

 

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun 23 Ocak'ta kendisini ülkenin "geçici devlet başkanı" ilan etmesinin ardından Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla, Filistin'in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olduğu mesajı verilmişti. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ülkesinin Guaido'yu Venezuela'nın "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurmuştu. 

Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İsrail'in 2008-2009'da Gazze'ye düzenlediği geniş çaplı saldırılara tepki göstererek Filistin'e desteğini açıklamıştı. Mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro da eski Devlet Başkanı Chavez'in izinden giderek Filistin'in yanında yer alan politikalar izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam Venezuela nin vatan hainidir.. Venezuela liranın bunu anlaması 150 yıl sürecek. Onlara kahraman diye yutturulacak. Ülke sömürge haline gelecek.. Uçak araba üretmeyecek ve hep ithal edecek.. Hep demokrasi laiklik falan konuşulacak.. Sahte kahramanlar masa başında oturup sahte tarih yazacak.. Hep aynı senaryo işliyor..
    Cevapla
  • Efeler 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Trump, ın hedefi o bütün etrafındaki Ülkeleri İsrail dostu yapmak. Ve Kudüsü tanıttırmak.
    Cevapla
  • vuslat 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanda biraz onur biraz şahsiyet olmazmı? Vatanını ABD'ye satmak Alçakların işidir.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika hain ihraç etmede de bir numarak aynı osmanlıya yaptıklarını diğer ülkekerede yapıyorlar..
    Cevapla
  • şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Hain. Her yerde haindir. Her ülkenin bağrında demek ki böylesi satılmışlar barınırmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı