NATO'dan Fırat'ın doğusu açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iş birliği yapmasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

NATO'dan Fırat'ın doğusu açıklaması!
NATO'dan Fırat'ın doğusu açıklaması!
GİRİŞ 12.02.2019 14:09 GÜNCELLEME 12.02.2019 15:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 13-14 Şubat'ta yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi bir açıklama yaptı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'den çekilme kararı sonrası Türkiye ile ABD heyetlerinin sürekli temas halinde olmalarından ve bu süreçte iş birliği yapmalarını desteklediğini söyleyen NATO Genel Sekreteri, "Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iş birliği yapmasını memnuniyetle karşılıyorum. ABD ve Türkiye'nin NATO toplantılarındaki ikili görüşmelerde Suriye'de iş birliğini geliştirmeyi ele aldıklarını görüyoruz. Bunun yarınki toplantıda da olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA INF SUÇLAMASI

 

 

ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) tek taraflı olarak çekilme kararını destekleyen Stoltenberg, Rusya'yı anlaşmayı ihlal etmekle suçladı. Stoltenberg, ABD'nin anlaşmadan çekilmek için 6 ay süresi bulunduğunu ve Moskova için bu sürenin son şans olduğunu vurgulayarak, savunma bakanlarının toplantıda Rusya'ya karşı ne gibi önlemlerin alınabileceğini görüşeceğini kaydetti.

Genel Sekreter Stoltenberg, INF'nin yanı sıra yarın görüşülecek diğer konular arasında Afganistan, Irak ve Kosova'daki NATO misyonlarının durumu, NATO-Avrupa Birliği (AB) iş birliği, müttefiklerin savunma harcamaları ve külfet paylaşımı gibi başlıklar bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde NATO'ya katılım protokolü imzalayan Makedonya'yı toplantıda Savunma Bakanı Radmila Sekerinski temsil edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Destan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen abd nin sozcusumusun.
    Cevapla
  • yallah şöför 5 yıl önce Şikayet Et
    nato boşu boşuna herkesi soyuyor. nato kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • yerli uretim 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi de sanane bundan. Bos laf pesinde kosmayin
    Cevapla
  • öten horoz 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiye natodan cikmamalidir. dogu bati arasinda kopru olmalidir.
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    Her lafları alavere dalavere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?