ABD'den NATO toplantısında yeni PKK/YPG teklifi!

Uluslararası koalisyonun başını çeken ABD, Suriye'de gözlemci misyonunu sürdürerek, YPG'li teröristlere kalkan olmanın hesaplarını yapıyor.

ABD'den NATO toplantısında yeni PKK/YPG teklifi!
ABD'den NATO toplantısında yeni PKK/YPG teklifi!
GİRİŞ 14.02.2019 09:28 GÜNCELLEME 14.02.2019 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'den çekilme kararı alan Amerika Birleşik Devletleri, ülkenin kuzeydoğusunda gözlemci misyonu başlatılması seçeneğini, NATO müttefikleriyle görüştüğünü açıkladı.

 

 

Konuyu gündeme taşıyan isim, James Mattis'in istifası ile boşalan ABD'nin Savunma Bakanlığı koltuğunu vekaleten üstlenen Patrick Shanahan oldu.

ULUSLARARASI KOALİSYON KALSIN ÖNERİSİ

 

 

Shanahan, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, "ABD'nin Suriye'den çekilmesi sonrasında güvenlik ve istikrarın nasıl sağlanabileceği" konusunda müttefikler arasında görüşmeler yapıldığını belirterek, "Bu bağlamda DEAŞ'la mücadele uluslararası koalisyonu kesinlikle bir seçenektir" diye konuştu.

NATO SURİYE'DE DOĞRUDAN GÖREV ALMADI

NATO, Suriye'de doğrudan görev almasa da Türkiye'de konuşlu AWACS keşif uçaklarıyla, uluslararası koalisyona destek sağlıyor. NATO, ayrıca geçen yıl Irak'ta güvenlik güçlerinin eğitimi için bir program başlatmıştı.

YORUMLAR 1
  • meks 5 yıl önce Şikayet Et
    ey abd bırka bu ayak oyunlarını sınırı en çok olan tehlikeli olan biziz bizim istedemğimiz hiç bir oluşuma burda yer yok bunu anlayın terörle teröristlerle çapulcularla proje örgütklerle boşa çaba sarf etme sen staratejik ortağını kolla olumla yol al
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!