Saddam'ın torunu ilk kez anlattı: O gece soğuk ve aşırıcı karanlıktı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in torunu Harir Hüseyin Kamil, "Saddam'ın Torunu" adlı kitabıyla ilgili verdiği röportajda, "Ben Irak vatandaşıyım ve Saddam Hüseyin'in, kızı Rağad'tan torunuyum" dedi.

Saddam'ın torunu ilk kez anlattı: O gece soğuk ve aşırıcı karanlıktı
Saddam'ın torunu ilk kez anlattı: O gece soğuk ve aşırıcı karanlıktı
GİRİŞ 15.02.2019 11:32 GÜNCELLEME 15.02.2019 11:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ürdün'de Kanada İşletme ve İktisat Fakültesinde eğitim aldığını belirten Kamil, ABD'nin 2003'te Irak'ı işgali sonrası ailesiyle birlikte ülkeyi nasıl terkettiklerini anlattı. "ABD güçleri Irak'a girince tüm aile fertlerimiz, herkes çocuklarıyla ülkeyi terketti" diyen Kamil, şöyle devam etti: "Ülkeyi terkettimiz gece soğuk ve aşırı karanlıktı. Saddam'ın kızları Rağad (annesi) ve Rana'nın çocuklarıyla Musul'da oldukları haberleri sızdırılınca ülkeyi terkettik. Biz çocuklar ve kadınlar can güvenliğimizin olmamasından dolayı ülkeyi Irak-Suriye sınırından yürüyerek terkettik. Bu bizim için büyük bir riskti. Suriye güçleri orada insanların olduğunu anlasaydı, rastgele ateş açma yetkisi vardı. Suriye'de sayılı günler geçirdik. Irak pasaportu taşımıyorduk ve herhangi bir şey düşünmemiz de zordu. Daha sonra Ürdün tarafından konuk edildik. Bugüne kadar Irak pasaportuna sahip olamadığımız için bize Arap pasaportu verildi. Buna ilaveten aylık maaş ve ev verildi. Bu durum günümüze kadar devam ediyor. Benim gibi evlenen veya eğitim için yurt dışına gidenler (diğer torunlar gibi) hariç."

 

 

"TEHDİT ALIYORUZ"

Kamil, Saddam'ın ailesinin, özellikle annesi ve kendisiyle kardeşlerinin bazı taraflardan ölüm tehditleri aldıklarını ifade etti.

 

 

Irak terketmelerinin ardından İngiltere'den "konuk edilme" teklifi aldıklarını anlatan Kamil, "Ancak bu teklif diğer ülkeler gibi orada hiçbir siyasi faaliyet yapmama karşısında yapıldı" diye konuştu.

KİTAPTA NE ANLATILIYOR?

Saddam'ın torunu Harir Hüseyin Kamil, kitabında dede Saddam, ailenin kadınları ve kendisinin Saddam ile anılarına yer veriyor. Kitabında ABD işgalinin ilk dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamil, son bölümde de dedesinin idam edilişine değiniyor.

Kamil'in "Saddam'ın Torunu" kitabı, geçen aylarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarika kentinde düzenlenen 37. Uluslararası Kitap Fuarı'nda tanıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Real yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölen sadece Saddam olmadı. Irak halkı öldü, insanlık öldü, namus öldü, seref öldü. Iraklılar saddam geri gelsin diye nelerini vermezdi.. ki şu anda verecek hiçbirşeyleri kalmadı. Aslolan diğer milletlerin ve dahi bizim örnek almamız.
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir köpek gibi geberdi Saddam
    Cevapla
  • Selin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepçi olduğun yaptığın şu alçak yorumdan belli. Saddam hiç bir zaman ülkesini satmadı onuru ile de şehit oldu
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Cengiz iyi misin?
    Cevapla
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    seninde olduğun belli. Şahadet getirerek son nefesini veren biri Saddam Hüseyin. Ülkesine hainlik yapanlara madalya mı verecekti
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    adnan menderisi amerikan petrol kartercileri öldürttü.kenan evrene darbeyi abd yaptırdı.15 temmuz darbesini yine abd yaptırdı.türkiye abd baskı ve zulmünden 15 temmuzda kurtuldu.türkiye halkın kendini yönetmesi ve bağımsızlığını 15 temmuzda kazandı
    Cevapla
  • E.U 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD köpeği girdiği bütün ülkeyi harap edip çıkmıştır Müslüman ülkelerden tek bir tanesi abd ye karşı koyacak silah gücüne sahip olduğu an vurulacağına adım gibi eminim çünkü zalimlik eden illaki zulüm görecektir.
    Cevapla
  • Zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    kitabı bizimle paylaş okuyalım çok merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı