Rusya'dan herkesi şaşırtan Venezuela kararı! Resmen darbe vurdular

Rusya devletine ait doğalgaz şirketi Gazprom'un en büyük hissedarı olduğu banka Gazprombank, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'nın tüm işlemlerini ve hesaplarını dondurdu.

Rusya'dan herkesi şaşırtan Venezuela kararı! Resmen darbe vurdular
Rusya'dan herkesi şaşırtan Venezuela kararı! Resmen darbe vurdular
GİRİŞ 17.02.2019 16:07 GÜNCELLEME 18.02.2019 09:09
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir kaynak, Rusya devletine ait doğalgaz şirketi Gazprom'un en büyük hissedarı olduğu bir banka Gazprombank'ın, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya ait hesapları dondurma kararı aldığını açıkladı.

 

 

Reuters'a konuşan kaynak, alınan kararın amacının "ABD yaptırımlarından korunmak" olduğunu ifade etti.

RUSYA'DAN HENÜZ RESMİ BİR DOĞRULAMA GELMEDİ

 

 

ABD'nin Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" ilan etmesinin ardından, halk tarafından seçilmiş devlet başkanı Nicolas Maduro'nun arkasında duran Rusya'dan bu habere henüz resmi bir doğrulama gelmedi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE REUTERS'IN BİR HABERİ YALANLANMIŞTI

Reuters haber ajansı geçtiğimiz günlerde yayınladığı haberde, PDVSA'nın müşterilerine ödemeleri Gazprombank'ta açılan yeni hesaplar üzerinden yapmaları talebini ilettiği bilgisini içeren bir haber yayınlamıştı. PDVSA'nın bu kararı, Amerikan yaptırımlarını aşmak için aldığı tahmin ediliyordu. Ancak Gazprombank, Reuters'ın haberini kesin bir dille yalanlamıştı.

BU HAMLE MADURO DEĞİL, GUAİDO'YA KARŞI YAPILMIŞ OLABİLİR

Bu arada Rusya'nın bu hamleyi ABD'ye karşı yapmış olabileceği iddia edildi. ABD, PDVSA'nın varlıklarını Guaido'ya teslim edeceklerini açıklayarak Maduro'nun durumunu zorlaştırmıştı. Rusya ise PDVSA'nın borçlarına karşılık, Venezuela'nın yurt dışındaki en büyük varlığı olan Teksas merkezli Citgo isimli şirketin yüzde 49'unu teminat olarak olarak tutuyor. ABD ise Citgo gelirlerinin Guaido'ya vereceğini açıklamıştı. İddiaya göre Rusya yeni hamlesiyle Citgo ve diğer PDVSA varlıklarından Guaido'ya gidecek olan gelirleri kesmeye çalışıyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 58
  • la edri 5 yıl önce Şikayet Et
    atalarımız boşuna dememiş : AYI dan post URUS tan dost olmaz diye. bu hain devlete karşı biz de tamamen güvenmemeli temkini elden bırakmamalıyız.
    Cevapla
  • genezinli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sirket USA daoldugu icin USA paralara el koydu. Rusya onun icin islemleri durdurdu.Bilginize:
    Cevapla
  • Hakk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapar, yapar. Sopayı elden koymamak lazım. Yarın Türkiye'yi de satarsa sasmayin.
    Cevapla
  • BİZ ŞAŞIRMADIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Rockefeller/PENTAGON/ABD ile Rothschild/KÜRESELCİLER/Çin-Rusya ve ekibi arasında, ulusal çıkarlar özgürlük ve demokrasi savaşı varMIŞ GİBİ gösteriliyor. İkisi de adaletsiz, merhametsiz, insanlık düşmanı, Dolar ve faizle beslenen, aynı şeytani amaca hizmet eden SIONist ekiplerdir. Kötü polis PENTAGON bir ülkeye alenen saldırıyor, o ülke ya direnemeyip teslim oluyor yada iyi polis rolündeki küreselcilere sığınarak kurtulduğunu sanıyor! Ülkeler 1. ve 2. Dünya Savaşı ve soğuk savaş döneminde Kapitalist NATO ve Komünist VARŞOVA ile dize getirildi. Şimdi de PENTAGON ve KÜRESELCİLERDEN biri saldırgan, diğeri kurtarıcı gibi gösteriliyor ama sonuçta her ikisi yada biri tarafından işgal ediliyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalleş Moskow her zaman her şeyi yapar asla güvenmemek lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!