Yunan casusu Türkiye korkusu sardı

Öcalan’a Kenya’da hamilik yapan Yunan casus Savas Kalenderidis Türkiye’ye karşı provokasyonlarını sürdürüyor. Kalenderidis, Türkiye’nin Akdeniz’i ‘Müslüman Denizi’ yapmaya çalıştığını iddia etti.

Yunan casusu Türkiye korkusu sardı
Yunan casusu Türkiye korkusu sardı
GİRİŞ 18.02.2019 08:41 GÜNCELLEME 18.02.2019 08:41
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yunan istihbarat teşkilatı eski üyesi Savas Kalenderidis, ülkesinde yayımlanan bir gazetede ‘Helenizm için büyük bir tuzak’ başlıklı yazısında, Türkiye’yi Mısır ve Libya’da darbeye destek vermekle suçladı. 

 

 

TEZLERİ ÇÜRÜTÜLECEK 

Geçmişte Yunanistan’a kabul edilmedikten sonra Kenya’da Öcalan’a sahip çıkan casus Kalenderidis, ‘Mavi Vatan’  olarak ilan edilen yerleri ‘Yunan Denizi’ diye tanımlayıp Türkiye’yi ‘Müslüman Denizi’ oluşturmaya çalıştığını iddia etti. Deniz hukuku uzmanları Libya ile başlatılan temasları Doğu Akdeniz’de enerji jeopolitiğine doğrudan etki edecek ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan ikilisinin dayanıksız ve hukuka aykırı tezlerini çürütecek. Milli menfaatlerimiz bakımından önemli kazanımlar elde etmemize yarar sağlayacak. Libya ile Türkiye arasındaki görüşmelerin devam etmesi ve bir şekilde anlaşmanın imzalanması bu bakımdan önemli. 

 

 

TÜRKİYE OYUNU BOZDU 

Uzmanlar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Barbaros ve Fatih gemisi ile giriştiği sondaj faaliyetleri bile Yunan basınında öfke uyandırmadığına dikkat çekti. Uzmanlar “Libya sınırını garanti gören Yunanistan, Mısır ile sınırlandırma anlaşmasını imzalamaya hazırlanırken Türkiye bu oyunu bozdu. Yunanlıları öfkelendiren yaptıklarının ortaya çıkması ve Mısır ile bir anlaşma imzalama olanağının ortadan kalkmasıdır” dedi. Tümamiral Cihat Yaycı’nın akademik çalışmasındaki öneride; sadece kuzey-güney ya da doğu-batı hattında ilgili kıyı ve kıyıdaş devlet tespiti yerine 360 dereceyi kapsayacak şekilde farklı açılar kullanılarak çeşitli istikametlerde ortay hat belirleniyor. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 25
  • tufan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlıları ermenileri türkleri birbirine ebedi düşman yapan devletleri görmezse bu halklar daha çok helvacı kavgası yaparlar yok yere
    Cevapla
  • Şaho 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sorun yok, sorun ermeni,yunan,rum,isrâillilerde ! Onlar her gün kendilerine kemik verenler adına bize karşı havlıyorlar. Halbuki biz ev sahibiyiz, onlar başkalarının köpeği . Fark burda !
    Cevapla
  • refik 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar fransızlar ekonomik abd siyasi destek vermese yunanistan yarın batık banker gibi olur
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan bizim muhatabimiz degil, abisi Avrupa Birligi gelsin.
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın Kalandiris, bir kere olmuştu..... Neden bir daha olmasın ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı