Esed'ten sınırları zorlayan çağrı: Gelin, Türklerin kölesi olmayın

ABD'nin Irak ve Suriye'de terör örgütü DAEŞ Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Paul LaCamera, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı SDG'nin Rusya'ya yada Esed rejimine yaklaşması veya iş birliği yapması halinde, örgüt ile yaptıkları ortak çalışmaya son vereceklerini ve askeri yardımları keseceklerini duyurdu. Örgüte çağrı yapan Esed ise, "Türklerden sizi ABD değil ben korurum" mesajı gönderdi.

Esed'ten sınırları zorlayan çağrı: Gelin, Türklerin kölesi olmayın
Esed'ten sınırları zorlayan çağrı: Gelin, Türklerin kölesi olmayın
GİRİŞ 18.02.2019 17:42 GÜNCELLEME 18.02.2019 17:42
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Dün yaptığı açıklamada Beşar Esed, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) çağrıda bulunduktan sonra, DAEŞ karşıtı koalisyonun ABD'li komutanı Paul LaCamera da, terör örgütü SDG'nin Rusya ve Şam yönetimine yaklaşması yada iş birliği yapması halinde, örgüt ile yaptıkları ortak çalışmaya son vereceklerini ve askeri yardımları keseceklerini duyurdu.

 

 

"TÜRKLERİN KÖLESİ OLMAYIN"

İç savaşın patlak verdiği 2011 yılından bu yana ülkesindeki masum insanları katleden Esed, dün yaptığı açıklamada isim vermeyerek PKK/YPG'ye çağrıda bulundu.

 

 

Esed, "Sizi devletinizden başka kimse korumaz. Eğer ülkeyi savunmak için kendinizi hazırlamazsanız, onların (Türklerin) kölesi olmaktan başka bir şey yapamazsınız. Amerikalılar sizi satacaktır. Suriye ordusundan başka kimse sizi koruyamaz" şeklinde konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ YENİ HAMİ ARAYIŞINDA

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı almasıyla örgüt kendisine sahip çıkacak yeni bir devlet arayışına girmişti. Fransa başta olmak üzere bir çok ülke ile masaya oturan PKK/YPG/SDG, umduğunu bulamayınca Esed ve Rusya'ya yanaşmaya başlamıştı. Esed ve örgüt masaya oturmuş ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 63
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Son çırpınışlar bunlar bitecek dünyaa tarihine ibret teşkil edecek şekilde gidecek hemde inşaallah ...
    Cevapla
  • adamın dibi 5 yıl önce Şikayet Et
    biz onu öyle bir köle yaparız ki itimiz olur
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın yüz ifadesine ve bakışlarına bakın, KALBİNDEKİ ZALİMLİK YÜZÜNE AKS ETMİŞ.
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed'in planı, kurduğu cümlenin içinde saklı, Türklerin kölesi olmayın, derken; kendine köle olmalarını istemiş. Ayrıca Türkiye'de köle değil, insan olabileceklerini belirtmiş.
    Cevapla
  • jokart 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu söyleyen de Rusyanın kölesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!