Tüm Avrupa Trump'ı topa tuttu! Gerilim had safhada

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Avrupa ülkeleri DEAŞ'lı teröristleri yargılasın" sözlerine tepki gösterdi.

Tüm Avrupa Trump'ı topa tuttu! Gerilim had safhada
Tüm Avrupa Trump'ı topa tuttu! Gerilim had safhada
GİRİŞ 18.02.2019 16:38 GÜNCELLEME 18.02.2019 16:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

AB Dışişleri Konseyi kapsamında Brüksel'de bulunan bazı Avrupalı bakanlar, Trump'ın "İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupalı müttefiklerden Suriye'de yakaladığımız 800 DEAŞ militanını teslim alarak yargılamasını istiyoruz. DEAŞ çökmek üzere. Hoş olmayan diğer alternatif ise onları serbest bırakmak zorunda kalmak" yorumuna yanıt verdi.

 

 

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, yaptığı açıklamada, "Bu (DEAŞ'lı teröristlerin yargılanması) bir problem. Avrupa olarak bunun bilincindeyiz. Eğer mantıklı bir çözüm bulmak istiyorsak konuyu tartışmamız lazım. Gelişigüzel tweet paylaşmamamız gerekiyor. Bu mantıklı değil" ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da "Bu ABD'de düşündükleri kadar kolay değil" diyerek, Suriye'deki Alman asıllı kişiler hakkında yasal işlem başlatılması ve "ne kadar DEAŞ'e bulaştıklarının anlaşılması" gerektiğini ifade etti. Maas, Suriye'deki bu kişilerin ancak, hemen hücreye konulabilmelerinin mümkün olması halinde Almanya'ya dönebileceğini söyledi.

 

 

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ise Trump'ın talebine anlam veremediğini belirterek, Suriye'deki yabancı militanların serbest bırakılmasının kimsenin yararına olmayacağını vurguladı.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da Suriye'deki yabancı militanların Avrupa'ya dönmesinin engellenmesi konusunun, Avrupa'nın "en büyük sorunlarından" biri olduğuna dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır AB yoksa Deaş’lı teröristlerin çoğu Avrupa’dan mı gitme ? Herkes kendi ülkesinde yargılanmalı hem sizin ülkeleriniz zaten PKK’lı terörist dolu üzerine Deaş’lı teröristlerde gelmiş çok mu. O beslediğiniz yılanlar deliklerine dönüyor işte
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    AB Türkiye' ye Mülteci yardımı vereyim dedi de vermedi ya " Mültecilerin Buralara gelip kazanacakları parayı ( yardım parası olarak verelim gelmesinler)" Vermezler Ama! Trump' a "Aman gönderme TERÖRİSTLERİ " parası istiyor. 3 -5 milyon Mülteciye yardım etmezler Vekilleri oldukları 800 tane Teröristine ABD' ye 10 -15 milyon mülteci değerin de para + 6 Milyar $ cık harcamam var onu da bir zahmet +. antlaşmalar, anlaşmalar, tasmalar, sağırlık, körlük, dilsizlik....
    Cevapla
  • flaume 5 yıl önce Şikayet Et
    iti ti ısırmaz kafanızı yormayın
    Cevapla
  • Also 5 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi yorum yapan yeryüzünde yok.. tebrik ederim seni. böyle bir şey duymamıştım...
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump diyor ki ! AB SURİYE' ye DAEŞ ' e Gönderdiğiniz militanların için den 800 tane DEFOLU Hiç bir İŞİME yaramazlar çıktı "hamileyim falan diyorlar " Bunları size geri iade ediyorum...
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    AB li teröristler ABD nin İŞİNE değil İŞİDİ ne yaramamıştır.
    Cevapla
  • Atmaca 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu deaş denilen dinsiz teröristler hangi ülke vatandaşı ise oraya gönderilmeli bu normal niye avrupa korkuyor anlamadım yoksa cuvaltuzunu müslümanlara sokarken iğnedenmi korkuyolar ama besle kargayı oysun gözünü ey avrupa siz teröristleri beslemeye alışdınız hala ülkelerinizde teröristler çirit atıyor bu deaşlılardan korkmanıza gerek yok onlar sizin insanlarınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço