Avrupa'dan Trump'ın Türkiye teklifine ret: Sen yoksan bizde yokuz

Trump'ın geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiği Suriye'den çekilme planında net bir gelişme yok. Suriye'den çekilmek istediğini her fırsatta dile getiren Trump, Avrupalı müttefiklerin kendilerinden sonra bölgede kalmasını istemiş, hatta sınırımızda kurulacak güvenli bölgeye güç göndermelerini talep etmişti. Washington Post'a konuşan üst düzey yetkililer, "Trump'a onlardan sonra bölgede kalmayacağımızı söyledik" dedi.

Avrupa'dan Trump'ın Türkiye teklifine ret: Sen yoksan bizde yokuz
Avrupa'dan Trump'ın Türkiye teklifine ret: Sen yoksan bizde yokuz
GİRİŞ 21.02.2019 12:15 GÜNCELLEME 21.02.2019 12:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı, "Suriye'den çekiliyoruz" açıklaması sonrasında bölgede belirsizlik hakim.

 

 

ABD'nin aylardır çekilme sürecinin devam ettiğine dair açıklamalarına rağmen, Trump'ın bu hafta müttefiklerinden hiç beklemediği bir yanıt aldığı ortaya çıktı. Trump'ın çekilme sonrasında Avrupa'daki müttefiklere, "Yerimizi siz doldurun, bölgede varlığınızı sürdürün" dediğini yazan Washington Post buna rağmen Avrupa'dan hiç beklemediği bir olumsuz geri dönüşle karşı karşıya kaldı.

İsmini açıklamayan üst düzey bir yetkili, ağız birliği yaparak oy birliğiyle ABD'ye, "Eğer sen çekilirsen biz de kalmayız" dediğini açıkladı.

 

 

"TRUMP BAZI ASKERLERİ BIRAKABİLİR"

Washington Post'a konuşan yetkililer, bu yanıtların ardından Trump'ın bölgede bazı ABD askerlerini bırakılabileceğini iddia etti.

Türkiye ile ilgili teklifi sızdı! 13 bin km öteden onları getirtiyor

ABD GÜVENLİK GÜCÜ OLUŞTURALIM DEMİŞTİ

Trump'ın Avustralya, Fransa ve İngiltere'yle birlikte Almanya'ya da çağrıda bulunarak, bölgede bir gözlem gücü bırakmasını ve Türkiye sınırında güvenli bir bölge oluşturulmasını istemiş ve bunun sebebi olarak da ABD'nin desteklediği terör örgütünü korumak gösterilmişti.

FRANSA VE İNGİLTERE DAHA ÖNCE ABD'NİN BU FİKRİNE SICAK BAKMADIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Şu an bölgede ABD haricinde Fransa ve İngiltere'nin askeri varlığı bulunurken bu iki ülke de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG/PYD'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne lojistik ve askeri destek veriyordu. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Trump'ın fikrine sıcak bakmadıklarını geçen hafta açıklamış ve İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, "İngiliz ordusunun Amerikalıların yerine geçme gibi bir planı yok" demişti

YORUMLAR 13
  • Mahoo 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd alacagini aldi.simdi müttefikleri bekci dikmek istiyor.
    Cevapla
  • mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    bu avrupalılar kadar kaypak görmedim adamlar abd olmadan tuvalete bile gidemiyorlar ama bence normal koca avrupa bir oldu bir nazi almanyasıuyla basacıkamadı dunkir te ordularını almanlar yok ediyorduki hitler acıdı ve saldırıyı durdurup askerlerini tahliye ettiler sonrasında soğuk savaştada rusya dan gene abd sayesinde maçalarını kurtardılar yani anlıyacagınız butun avrupa gucunu toplasan bır Türkiye etmiyorlar
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd askerlerinin suriye de kafalarina cuval gecirmek lazim abd anlasin isin ciddiyetini pkk ypg pjak tak baska ne isinleri carsa sdg kim destek ceriyorsa hedefimiz olmali terör biter
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve müttefikleri , aynıdır. Sömürgecilikle olan hayallerine ara verdiler..
    Cevapla
  • Müjdat 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD macera arıyor Çanakkaleyi unutmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı