Yıllar sonra ortaya çıkan bomba Kaddafi gerçeği! Kayın biraderi...

Libya devrik liderinin İstihbarat Başkanı Abdullah es-Sennusi, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyası için Muammer Kaddafi'den 8 milyon dolar aldığını açıkladığı bildirildi.

Yıllar sonra ortaya çıkan bomba Kaddafi gerçeği! Kayın biraderi...
Yıllar sonra ortaya çıkan bomba Kaddafi gerçeği! Kayın biraderi...
GİRİŞ 21.02.2019 15:45 GÜNCELLEME 21.02.2019 15:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Fransız haber sitesi Mediapart'ın haberine göre, Fransız hakimleri, Kaddafi'nin istihbarat şefi aynı zamanda kayın biraderi Abdullah es-Sennusi görüştü.

 

 

Görüşmede, Sennusi'nin Kaddafi'nin seçim kampanyası için Sarkozy'e 8 milyon dolar yardım yaptığını Fransız hakimlerle paylaştığı aktarıldı.

Kaddafi'nin Sarkozy'e para transferini bizzat kendisinin yönettiğini paylaşan Sennusi'nin, "Sarkozy'nin ödemeler karşılığında Kaddafi'nin uluslararası imajının düzeltilmesi, Kaddafi ve yardımcıları hakkındaki davaların düşmesi, yakalama emirlerinin durdurulması konusunda söz verdiğini" anlattığı belirtildi.

 

 

Sarkozy'nin 2007 yılında göreve gelmesinin ardından Kaddafi'yi görkemli bir şekilde ağırladığı bilgisine haberde yer verildi.

Otuz yıllık cumhurbaşkanlığı dönemi hala soruşturulan mali skandallarla lekelenen Sarkozy, geçen yıl mart ayında Kaddafi'den milyonlarca dolar değerinde para aldığını kesin bir dille yalanlayarak, hakkındaki soruşturmayı "zaman kaybı" şeklinde nitelemişti.

Sarkozy, Kaddafi'nin seçim kampanyasına yaptığı yardımın 45 bin dolardan az olduğunu ve bu meblağın "seçim kampanyası bütçesinin çok küçük bir kısmına denk geldiğini" savunmuştu.

Arap Baharı isimli süreçte Libyalı göstericilerin Muammer Kaddafi yönetimine karşı ayaklandığı sırada, Nicolas Sarkozy yönetimindeki Fransa, Birleşmiş Milletler kararını beklemeden Libya'ya hava saldırısı gerçekleştirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • VATANDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    mazlumun hakkını alır zalime verirsen ALLAH ecilini o zalimin eliyle verir.
    Cevapla
  • Turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Kani bozuk fransi kopekleri diye bosa demedik
    Cevapla
  • Emele batmani 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin oralarda daha çok işleri var . Müslüman ülkelerinde demokrasi eşitlik ve birlik olmadikça Amarikada futbol Topu gibi bu ülkelerle oynar .
    Cevapla
  • ASIL 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk ates emrinide veren sarko´dur. Simdi Libya halki Kaddafiyi cok ariyor ama. Bati oraya özgürlük adi altinda Fitneyi yerlestirdi bile.
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Maide süresi ayet 51 de Hz. Allah ey iman edenler hiristiyanlar ve yahudilerden dost edinmeyin çünkü onlar ancak birbirlerini tutarlar diyor. Buradan gelen uyarı neden anlaşılmıyor , işte gelinen nokta . Rahmetli Kaddafi’nin sonucundan birileri ders çıkartır inşallah , başta kral salman!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?