ABD'yi 5 dakikada vurabilecek yeni hipersonik füze!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in duyurduğu yeni hipersonik füze Tsirkon'un ABD'yi 5 dakikada vurabileceği iddia edildi.

ABD'yi 5 dakikada vurabilecek yeni hipersonik füze!
ABD'yi 5 dakikada vurabilecek yeni hipersonik füze!
GİRİŞ 21.02.2019 15:25 GÜNCELLEME 21.02.2019 15:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Federal Meclis'e yaptığı konuşmada duyurduğu ses hızının 9 katına kadar hız yapabilen Tsirkon hipersonik füzesinin ABD topraklarındaki komuta merkezlerini beş dakika içinde imha edebileceği iddia edildi.

 

 

Emekli Tuğamiral Vsevolov Khmyrov, "Rus askeri gemileri ve Tsircon hipersonik füzelerle donatılmış denizaltıları ABD topraklarındaki komuta merkezlerini beş dakika içinde imha edebilecekler" açıklamasında bulundu.

Khmyrov, "ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'ndan (INF) çekildikten sonra Amerika kıtasındaki komuta merkezlerinden Avrupa’da konuşlandıracakları sistemleri kontrol edecek. Ancak Rusya'nın Tsircon füzeleri sadece Avrupa'da konuşlandırılan füzelere karşı bir operasyonel olmayacak, aynı zamanda kilit kontrol sistemlerine - ABD topraklarındaki komuta merkezlerine de operasyon yapma kabiliyeti sağlayacak" dedi.

 

 

Hem deniz, hem de kara hedeflerini yok etme gücüne sahip Tsirkon hipersonik füzesinin hızının 9 mach (ses hızının 9 katı), menzilinin ise 1000 kilometreden fazla olacağı, denizaltı ve denizüstü gemilerinde kullanılacağı iddia ediliyor.

YORUMLAR 19
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Putin abd yi vurda bizde inanalım .yalan değilse.
    Cevapla
  • Alalım 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan almak lazım maliyeti ne olursa olsun hemde hemen almalıyız çünkü tehditler çoğaldı bir yandan Fransa ABD bir yandan İsrail Yunan mısır bu füzelerden binlerce almalıyız. O zaman bilir ki düşman Türkiye'yi vurursak o da gelir bizi vurur hatta gelmeden bile vurur korkularına bir şey yapamazlar. O yüzden bunları sırf korkutmak için bile alınmalılar
    Cevapla
  • sereflikochisarli 5 yıl önce Şikayet Et
    gevurdan ne dost nede post olur.. bunlar hikaye hepsi islam dusmani
    Cevapla
  • Simyaci 5 yıl önce Şikayet Et
    Vurda görelim viladi, laftan öteye gecmez haa lafla vurursun ona bisey demem niihhaaaaaa
    Cevapla
  • ERGÜL ÖZCAN 5 yıl önce Şikayet Et
    psikolojik harp. it iti ısırmaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tekmillet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar