Kazakistan'da Nazarbayev hükümeti feshetti

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, ülkede yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle hükümeti feshettiğini açıkladı.

Kazakistan'da Nazarbayev hükümeti feshetti
Kazakistan'da Nazarbayev hükümeti feshetti
GİRİŞ 21.02.2019 18:27 GÜNCELLEME 21.02.2019 18:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nazarbayev daha önce gerekli ekonomik büyümenin sağlanamadığı gerekçesiyle hükümetin istifasını istemişti.

Kazak devlet başkanı yaptığı açıklamada, "Bugün ülkemiz için önemli bir karar alıyorum. Daha önceki yıllarda ekonomik durum sabitti ve bu kesinlikle olumlu bir şeydi. Ancak bugün bu durum ülkemiz için yeterli değil" şeklinde konuştu.

Nazarbayev geçtiğimiz günlerde hükümeti çok sert eleştiren açıklamalar yapmış ve "Sizler hükümet ve bakanlar değil, sadece korkaklarsınız" ifadelerini kullanmıştı.

Kazakistan'da 2017 yılında, 1991'den itibaren devam eden başkanlık sistemine son verilmiş ve Nazarbayev bazı yetkilerini parlamento ile hükümete devretmeyi kabul etmişti.

YORUMLAR 3
  • Eregan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kazakistan'ın başındaki püsküllü bela nazarbayev..
    Cevapla
  • Türker 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlığı terk edersen; yeni İpekyolu güzergahının en önemli ülkelerinden Kazakistan'a da operasyon yapılır ve zayıf yönetimle yakalanırsın. Demokrasi nutuklarına bakmayın. İngiliz-ABD her ülkede zayıf yönetimler isterler. 1. Dünya Savaşında İngiliz İmparatorluğu kendini devam ettirirken. Diğer İmparatorlukları yıktı. Osmanlı, Rus, Alman, Avusturya, Çin. Sonuncu ise 2. Dünya savaşında Japonya İmparatorluğu kadük hale getirildi. İngiliz-Yahudi ortak tezgahıdır bu, yönetimin gücünü parçalayıp erkler arası dağıtmak. Böl parçala yut Stratejisi sadece coğrafyada değil yönetimde de uygulanır. İçimizdeki saftiriklerde Siyaset Tarihi ve Siyaset Sosyolojisi bilmeden habire bu masallara inanırlar.
    Cevapla
  • gyrexis 5 yıl önce Şikayet Et
    sovyet artığı diktatör
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı