Maduro duyurdu: Halkı korumak için kapatıyoruz!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 'halkı korumak için' Brezilya sınırının kapatılacağını bildirdi.

GİRİŞ 21.02.2019 20:37 GÜNCELLEME 21.02.2019 23:39
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "halkı korumak için" bu akşam ülkenin Brezilya'yla sınırının kapatılacağını bildirdi.

 

 

"AMACIMIZ HALKI KORUMAK"

Maduro, canlı yayımlanan konuşmasında, Brezilya sınırının bugün yerel saatle 20.00'de yeni bir açıklamaya kadar kapatılacağını söyledi. Kararın gerekçesini "halkı korumak" olarak açıklayan Maduro, Kolombiya ile sınırın tamamen kapatılması fikrini ise gözardı etmediğini belirtti.

 

 

MADURO, KOLOMBİYA'YI DA UYARDI

Komşu ülkelerle sınırların kapatılmasını değerlendirmeye devam edeceklerini belirten Maduro, Kolombiya ordusunu ise Venezuela'ya karşı bir provokasyonun içine girmemesi konusunda uyardı.

"KOLOMBİYA DEVLET BAŞKANI'NI SORUMLU TUTARIM"

Maduro, muhalefetin "yardımların" giriş tarihi olarak açıkladığı 23 Şubat'ta şiddet olaylarının yaşanmasından Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'yi sorumlu tutacağını da kaydetti.

"ABD'NİN İŞGAL STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI"

Kolombiya'nın ardından Brezilya da Venezuela sınırına "insani yardım" göndereceğini açıklamıştı. Caracas, "yardım" dağıtım merkezi olarak kullanılacağı açıklanan Hollanda'nın kontrolündeki Curacao Adası'yla deniz ve hava ulaşımını da askıya almıştı.

Maduro, "yardım" tartışmalarının "ABD'nin işgal stratejisinin bir parçası" olduğunu ve "bu şova izin vermeyeceğini" söylüyor.

Muhalefet ise 300 bin kişinin acil yardıma ihtiyacı bulunduğunu, 2 milyon kişinin de sağlık riskiyle karşı karşıya olduğunu savunarak, ülkeye yardım girmesi gerektiğini öne sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    Maduro dik dur, yalnız akıllı hareket et. bütün şeytanlıkların başı ABD. nereden vuracağı belli olmaz. bu hainler sinek avlar gibi insan avına çıkmışlar kendilerini kabul etmeyen herkesi temizlemenin derdindeler. şu an tüm dünya ülkelerinin zenginliklerine ve birikimlerine el koyuyorlar. olmadı tehdit , şantaj, komplo her türlüsü var. ülkemizde insanı yaşat ki devlet yaşasın ruhu olduğundan çok şükür yok etmek için değil yaşatmak için varız. yurdumun insanı, keskin söylemler ve birbirimize şiddetten vazgeçelim.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    kolombiya sınırınıda kapat onlarda kalleşlik yapıyor madurao
    Cevapla
  • yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Dik dur sayın başkan maduro seni destekliyoruz şu haydut tramp ı denize dök
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    We love you maduro.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya liderleri putin,erdoğan ve maduro gibi dik dursun halk da liderlerine tam destek olsun.ABD gibi sömürgeci devletlerin sonu gelir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    butin sence dik mi duruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı