Cezayir'de tansiyon yükseliyor! Bouteflika İsviçre'ye gidecek

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Bouteflika'nın 18 Nisan'da yapılacak seçimlerde 5. dönem adaylığına tepki için gösteri düzenlendi.

Cezayir'de tansiyon yükseliyor! Bouteflika İsviçre'ye gidecek
Cezayir'de tansiyon yükseliyor! Bouteflika İsviçre'ye gidecek
GİRİŞ 22.02.2019 17:09 GÜNCELLEME 22.02.2019 17:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkenin doğu kesimindeki Becaye kentinde toplanan yüzlerce kişi, Cumhurbaşkanı Bouteflika'nın 5. dönemde aday olmasını protesto etti.

 

 

Bouteflika'ya tepki gösteren eylemciler, "5. döneme hayır..Yeniliğe evet", "Utanç verici seçimlere hayır" şeklinde sloganlar attı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika

 

 

5. KEZ ADAY OLDU

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve sağlık sorunları arasında 4. dönemde de Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen 81 yaşındaki Bouteflika'nın, bir kez daha aday olması ülkede gösterilere neden olmuştu.

Hükümet yanlısı partiler Bouteflika'nın adaylığını desteklerken, muhalifler ortak bir aday çıkarmak için uzlaşmaya çalışıyor.

"KİMSEYE BASKI YAPMADIK"

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Bouteflika'nın seçim kampanyası direktörü Abdulmalik Sellal, arkalarında güçlü bir halk desteği olduğunu ve Bouteflika'yı desteklemesi için kimseye baskı uygulamadıklarını söyledi.

Sellal, başkent Cezayir'de seçim kampanyası toplantısında yaptığı konuşmada, Bouteflika karşıtı gösteri düzenleyip protesto çağrısı yapanlara cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığına beşinci kez aday olan Bouteflika'nın güçlü bir halk desteğine sahip olduğunu belirten Sellal, "Bouteflika'yı desteklemesi ya da imza atması için kimseye baskı yapmadık." dedi.

NET SAYIYI AÇIKLAMADI

Bouteflika'nın adaylığı için milyonlarca kişinin imza verdiğini ve 2014'teki seçimden daha fazla imza toplandığını ifade eden Sellal, bununla birlikte net sayıyı açıklamadı.

Bouteflika'nın adaylığı için 2014'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 4 milyondan fazla imza toplanmıştı.

Cezayir'de seçim yasasına göre cumhurbaşkanı adaylarının vatandaşlardan 60 bin ya da milletvekili ve belediye meclis üyelerinden 600 imza toplaması gerekiyor.

SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN İSVİÇRE'YE GİDECEK

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bouteflika'nın rutin sağlık kontrolü ve muayeneler için pazar günü kısa süreliğine İsviçre'ye gideceği belirtildi.

Açıklamada başka bilgi yer almadı.

Bouteflika, 2013 ve 2014 yıllarında geçici iskemik atak (TIA) rahatsızlığı nedeniyle tedavi için Fransa'ya gitmişti. Son yıllarda da tıbbi testlerin takibi için düzenli olarak Fransa ve İsviçre'ye giden Bouteflika, halkın karşısına nadiren çıkıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Akdeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bu memleketlere.. Cezayir, Tunus, Mısır, Suriye, Irak, İran, s.arabisatan say say bitmiyor..her yerde zulüm halk inim inim inliyor
    Cevapla
  • Siyonis 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın gitse bile yerine derhal bir müslüman getirilmeli Cezayirli kardeşim uyan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi