Maduro duyurdu: İlişkilerimizi kestik

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ile diplomatik ve siyasi ilişkileri kestiklerini açıkladı.

Maduro duyurdu: İlişkilerimizi kestik
Maduro duyurdu: İlişkilerimizi kestik
GİRİŞ 24.02.2019 01:01 GÜNCELLEME 24.02.2019 01:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Maduro, başkent Caracas'ta yaptığı konuşmada, "Faşist Kolombiya hükümetinin saldırganlıklarına daha fazla tahammül edemem, bu yüzden Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım." dedi.

 

 

Maduro, muhalefetin ülkeye zorla insani yardım sokma çabalarına aracılık etmeye çalıştıkları gerekçesiyle Kolombiyalı diplomatik temsilcilere Venezuela'yı terk etmeleri için 24 saat süre verdi.

- Venezuela krizi

 

 

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya asker göndermeyi seçeneklerden biri olarak göstermişti.

YORUMLAR 14
  • şefik şefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın adam
    Cevapla
  • vuslat 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye arkanda Maduro.Yamyamlar Sırtlanlar üşüşmüşken sen dimdik ayaktasın.Garibime giden Türkiyedeki sol CE cilerden ses seda çıkmıyor.
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Kolombiyada da iyiler vardır, ancak siyonistler ve aşağılık kişiler işi ele geçirmişlerdir.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    kurtlar ve çakallar venezuellanın etrafını sarmış fırsat bekliyorlar.sendelediği an sırtına binecekler abd nin ağzından akan salyayı herkes gördüğü halde abd akan demokrasi diyecek biz venezuellaya demokrasi getirdik diyecek dünyayı yine kandıracak
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    maduro abd ile istediği bir yerde görüşebilir demişti. maduroya abd 2 şey söyleyecek 1-çok kan dökülmesin diyorsan hemen başkanlığı bırak 2- sana 1 milyar para verelim istediğin ülkede kalmanı sağlayalım istifa et diyecekler maduroda ölmek var dönmek yok milletimi satamam diyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?