Arap Birliği'nden skandal: Krizlerin asıl sebebi Türkiye ve İran

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye ve İran'ın eylem ve müdahaleleriyle bölgedeki krizleri körüklediğini savundu.

Arap Birliği'nden skandal: Krizlerin asıl sebebi Türkiye ve İran
Arap Birliği'nden skandal: Krizlerin asıl sebebi Türkiye ve İran
GİRİŞ 25.02.2019 15:05 GÜNCELLEME 25.02.2019 15:06
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Mısır'da düzenlenen AB-Arap Ligi Zirvesi'nde konuşan Gayt, Ankara ve Tahran'ın eylemlerine dikkat çekerek, AB ile birlikte Suriye, Yemen ve Libya'daki silahlı çatışmaların ve bu ülkelerdeki yabancı ülke varlığının sürmesinin ciddiyeti konusunda ortak anlayış oluştuğunu düşündüklerini kaydetti.

 

 

Ahmed Ebu Gayt, "Türkiye ve İran'ın eylemleri, bölgedeki krizleri provoke eden ve körükleyen bir müdahale niteliğinde. Bölgesel çatışmaların askeri çözümü bulunmuyor ve ülkelerin birliğinin korunmasını garanti edecek siyasi çözümler üretmemiz gerekiyor" dedi.

"FİLİSTİN'DE ÇÖZÜM, ORTADOĞU'DA BARIŞ VE GÜVENLİĞİN TEMEL TAŞI"

 

 

Gayt'a göre Filistin sorununun çözümü, Ortadoğu'da barış ve güvenliği sağlamanın temel taşını oluşturuyor.

"Filistin sorununun çözümünün, bölgeyi istikrara kavuşturmanın ve bölgede aşırıcılık ve şiddeti engellemenin en kısa yolu olduğuna kesinlikle inanıyoruz. Bu sorunu yalnızca ekonomik önlemlerle çözmek imkansız" diye devam eden Gayt, "Bölgelerimiz ortak zorluklar ve tehditlerle karşı karşıya. Terör ve yasadışı göç, sürekli olarak işbirliği yapmamızı gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Gayt, göç sorunuyla ilgili olarak, bu sorunun nedenlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak müşterek bir yaklaşım geliştirme çağrısı yaptıklarını vurguladı.

YORUMLAR 56
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyy Wahhabi satilmislar surusu. Ilk once ABD'nin, İsrail'in, İngiltere'nin kuklası olmaktan kurtulun. Sonra durust olup adam olmayı ogrenin, o zaman dediğinize bakarız.
    Cevapla
  • Ordulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye arap birliği de islam birliği değil ? Arapların bir üstünlüğü mü var ? Aynısını israiloğulları da düşünmüyorlar mı ? Iran ın türkiye nin hataları olabilir lakin arapların hiç mi hataları yok ? Islam anlayışını dağıttınız. Moderin olacağız diye diye. Zenginlerle yarışabilmek için her türlü batılı yanınıza sokdunuz ! Emirleri bile batıl dan alıyorsunuz. Ümmet sayenizde kan ağlıyor !
    Cevapla
  • koma 5 yıl önce Şikayet Et
    siz o petrol bitince neyi satacaniz onu bir dusunun sonra konusun
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin uyuz iti çeniliyor
    Cevapla
  • 44Abdullah44 5 yıl önce Şikayet Et
    şeytanla yatıp kalkan iki ayaklı mahlukatlar. zamanı gelince bu iftira ve karalamalarınızın hesabı sorulacak.... Büyük şeytan ve yalakalarının yaptıklarını görmeyenler,ancak havla dediklerinde havlarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'