Ağır sözler söylediler! İki ülkeden bomba Venezuela kararı

Güney Kore, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis başkanı Juan Guaido'yu Venezuela'nın devlet başkanı olarak tanıdığını ilan etti. Almanya ise, Venezuela'ya yaptırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. Avrupa Birliği Sözcüsü (AB) Maja Kocijancic, Venezuela'ya herhangi bir askeri müdahalenin önlenmesi gerektiğini söyledi.

Ağır sözler söylediler! İki ülkeden bomba Venezuela kararı
Ağır sözler söylediler! İki ülkeden bomba Venezuela kararı
GİRİŞ 25.02.2019 14:34 GÜNCELLEME 25.02.2019 16:55
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis başkanı Juan Guaido'nun Venezuela'nın devlet başkanı olarak tanındığı duyuruldu.

MADURO'NUN SEÇİLDİĞİ 2018 SEÇİMLERİNİN "ŞEFFAF, GEÇERSİZ VE GÜVENSİZ" OLDUĞU BELİRTİLDİ

2018 Mayıs ayında yapılan seçimlerin "şeffaf" olmadığı ve "geçerlilik"ten uzak olduğu vurgulanan açıklamada, Guaido liderliğinde yeni ve "güvenilir" bir seçim yapılması çağrısında bulunuldu.

ALMANYA: MADURO VE ÇEVRESİNE YAPTIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Düzenlediği basın toplantısında "Venezuelalıların yaşamını etkilemeyecek bir şekilde Maduro ve kurmaylarına bir yaptırım uygulamayı görüşüyoruz" diyen Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, "Maduro ve ona yakın olan kurmaylarına bir an önce başlatılmak üzere yaptırımı görüşüyoruz. Amacımız Venezuela halkının yaşamlarını kötüleştirmek değil. Bu şekilde bir yaptırımı destekliyoruz" dedi.

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği Sözcüsü (AB) Maja Kocijancic, Venezuela'ya herhangi bir askeri müdahalenin önlenmesi gerektiğini söyledi.

VENEZUELA'DA PATLAK VEREN KRİZ

 

 

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelerken, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da gelişmeler üzerine Venezuela'ya asker göndermeyi seçeneklerden biri olarak göstermişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 82
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin fino köpekleri. kendi ülkenizde seçim falan yapmayın trump atasın çok istiyorsunuz! başkasınada burnunuzu sokmayın.
    Cevapla
  • kafkasyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab bu iştene vaz geçmeli bu düpe düz gasptır işgaldir hırsızlık ve barbarlıktır rusya,çin,türkiye diğer hor görülen ülkeler sahip çıkmalılar eğer bir şey olacaksa halk karar verir.o hain gaudi'yi maduro infaz ittirmeli eğer işler ters giderse bir infaz timi işini bitirsin gauvatın
    Cevapla
  • ilbey 5 yıl önce Şikayet Et
    güney kore abd nin uşağıdır hor görmeyin
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde abd darbeyi gerçekleştirseydi aynı mısır gibi ülkemiz abd mandasına girerdi.ancak 1 haftada ne kadar abd büyükelçiliği ne kadar abd üssü varsa halkımız oraları basar bir tane abd askeri ve vatandaşı bırakmaz gebertirdi.abd bunu bildiği için içerde ajan ve yaltakçı ayarlamak şekliyle fetöye yaptırdı.
    Cevapla
  • İsm@il 5 yıl önce Şikayet Et
    tramp kuklalarına ıyı talımat vermıs. k.kore lıderıyle bulusacak olan tramp dedıgım olmassa k.koreyı uzerınıze salarız talımatını vermiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!