İşte iki ülkeyi savaşın eşiğine getiren olay!

Pakistan ile Hindistan arasından günlerdir yaşanan ve bugün iki ülkenin birbirinin savaş uçaklarını vurmasıyla zirveye ulaşan gerilimde kırılma noktası, Pulwama'daki patlama oldu.

GİRİŞ 27.02.2019 10:36 GÜNCELLEME 27.02.2019 12:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Haber7- Detay

 

 

Hindistan ve Pakistan karşılıklı olarak hava sahalarını ihlal etti. Pakistan Hava kuvvetleri, hava sahasına giren 2 Hindistan savaş uçağını düşürdü. Herkes ise gerilimi had safhaya tırmandıran olayı merak ediyor. 

PULWAMA'DAKİ PATLAMA KIRILMA NOKTASI OLDU

 

 

14 Şubat'ta Keşmir bölgesindeki Pulwama kentinde, Hint güvenlik kuvvetlerini taşıyan otobüse bomba yüklü bir araç ile düzenlenen saldırıda 41 kişi ölmüştü.

Saldırının arkasında Pakistan'ın olduğunu ileri süren göstericiler Pulwama'da protesto gösterileri düzenlemişti.

İki ülke arasında yükselen tansiyon dün yeniden yükseldi. Dün Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, hava kuvvetlerine ait jetlerin sınırı geçerek, Pakistan'daki 'terör kamplarına' hava operasyonu düzenlediğini; saldırıda çok sayıda miltanın öldürüldüğünü söyledi. Pakistan ordu sözcüsü Asif Ghafoor ise, "Hint uçakları Muzafarabad bölgesinden sızdı.

Pakistan Hava Kuvvetleri'nin zamanında ve etkili müdahalesi sonrası, uçak bombasını acele bir şekilde Balakot yakınında ormanlık bir alana bıraktı.

BOMBALANAN KÖYDEN İLK GÖRÜNTÜ...

Kayıp ya da hasar yok" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    1 yol 1 kusak projesi yatar... kazanan ABD, kaybeden...Çin ve diğer ilgili ülkeler
    Cevapla
  • Aklın sesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Silah baronlarını gülmekten krize sokan olay.İnsanlar aptal olmasın.Öldürerek kim ne kazanmış?Bu Dünya herkese yeter.Tüm silahlar cehennemin dibine gitsin.Silahlarla değil gelin beyinlerle yarış edelim.Beyni güçlü olan kazansın.Ölüm olmasın.Kan akmasın.
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    patlamiyi abd ye sor onlar iyi bilir sorun hangi terorusleri gorevlendirmisler hala akilanmadi bu insanlar fitne abd isril siyinis yahudiler bir birine dusurmek icin once gudumlerindeki terorudlere rylem ysptifiyorlar yemi yutmayin dusmanlari birbirleriyle carpistirark ortadan kaldiriyorlar
    Cevapla
  • Murat TANER 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Amerika'nın arkaplanda oyunları var. Hindistan ve Pakistan'ın soğuk kanlı olması gerekiyor. Rus uçağının düşürülmesin hadisesinde de Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkarmak istemişlerdi.
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bir TERÖR EYLEMİ/SALDISI/BOMBA patlar, patlatılır ise AZMETTİRİCİ,PLANLAYICI... ABD nin olması %99.999.. dur. İki ülke arasında ki gerilim ABD için bir taş ile 2 kuş/çifte kavrulmuş fıstık misali Hem ÇİN'ini Frenlemek hem ticaret yolu projesini engellemek, Dünya ekonomisini sarsmak, Dünya'da ki huzuru bozmak, Bozulan huzurlar silah ve savunma isteklerini artırmak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan'dan Murat Kurum'a övgü dolu sözler
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor