Rusya ve Suriye'den ABD'ye çağrı: Gayrimeşru güçlerinizi çekin!

Moskova ve Şam'ın ortak açıklamasında ABD'ye Suriye'deki güçlerini çekmesi ve Rukban kampındaki göçmenlerin bölgeden ayrılmasına izin verilmesi çağrısı yapıldı.

Rusya ve Suriye'den ABD'ye çağrı: Gayrimeşru güçlerinizi çekin!
Rusya ve Suriye'den ABD'ye çağrı: Gayrimeşru güçlerinizi çekin!
GİRİŞ 27.02.2019 11:31 GÜNCELLEME 27.02.2019 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya ve Suriye, ortak yayınladıkları açıklamada ABD'ye "Suriye'deki gayrimeşru güçlerinizi geri çekin" çağrısında bulundular. 

 

 

Rukban kampındaki sığınmacıların bölgeden çıkışına izin verilmesi istenen açıklamada, Suriye ve Rusya işbirliğiyle göçmenleri güvenli bölgelere ulaştırmak için konvoylar oluşturulacağı belirtildi.

Açıklamada iddia edilene göre göçmenlerin %95'inin çıkmak istediği kampta yapılan ABD propagandası sebebiyle çıkışlar engelleniyor. ABD göçmenlere, Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelerde tutuklanacakları, zorunlu askerlikle karşılaşacakları gibi yanlış bilgilendirmelerde bulunuyor. Diğer yandan göçmenlerin tahliyesi için her şey hazır durumda.

 

 

YORUMLAR 1
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD cikmiyor sa abd nin oldugu tüm alan cevrelensin abd ve ittifak kurdugu pkk ya ulasan yollar kesilsin hic bir sekilde yardim ulasmayacak sekilde ablukaya alinsin hava sahasi da kapatilsin buna ragmen havalanan ucak olursa da vurun ne bu ya dünya yi esir etmis bir ABD var kimse höööst diyemiyor evet güclü evet müthis silahlari var lakin bu demek degil ki abd üc bes ülkeyi karsisina alip svas ilan edicek tek ülke ciyaklayinca evet kafasina her sekilde vuracak güce sahip ama silah li ama ekonomik BIRLIK BIRLIK BIRLIK yani iran rusya türkiye cin bölgeyi ablukaya alsin görelim abd yi nasil bir güc yada fare
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!