Pakistan-Hindistan krizinde sürpriz! Erdoğan'a teklif: Devreye sen gir

Pakistan Ordusu'na ait savaş uçaklarının, Hindistan hava sahasına girmeye çalıştığı duyuruldu. Pakistan savaş uçakları, Hindistan savaş uçakları tarafından engellendi. Hindistan Başbakanı Modi, gerilime ilişkin konuşurken, Rusya ve ABD iki ülke arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'la gerilimin azaltılmasında rol oynaması için Erdoğan'ı arayacağını açıkladı.

Pakistan-Hindistan krizinde sürpriz! Erdoğan'a teklif: Devreye sen gir
Pakistan-Hindistan krizinde sürpriz! Erdoğan'a teklif: Devreye sen gir
GİRİŞ 28.02.2019 16:10 GÜNCELLEME 28.02.2019 16:37
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde 44 Hint askerinin öldürülmesiyle başlayan başlayan kriz dün savaş uçaklarının düşürülmesiyle zirveye çıkmıştı. Hindistan 44 askerinin Pakistan tarafından öldürüldüğünü iddia etmiş, ancak Pakistan bu suçlamayı kesin bir dille reddetmişti.

 

 

Aradan geçen kısa bir süre sonra, Hint savaş uçakları Pakistan sınırlarına girmiş, havalanan Pakistan jetleri Hint uçaklarına müdahale etmişti. İt dalaşında Hindistan savaş uçakları bombalarını Pakistan topraklarına bırakmıştı. Dün ise kriz zirveye çıkmış, Pakistan, Hindistan savaş uçaklarını vurup düşürmüştü.

GERİLİM BUGÜNE SIÇRADI

 

 

İki ülke arasındaki gerilim bugün de devam ediyor. Pakistan Ordusu'na ait savaş uçakları, Hindistan hava sahasına girmeye çalıştı. Hindistan savaş uçakları, Pakistan jetlerini Keşmir bölgesi üzerinde engellendi.

PAKİSTAN BAŞBAKANI'NDAN ERDOĞAN'A TEKLİF!

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan ile gerilimin azaltılmasında rol oynaması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayacağını söyledi. Hindistan ile yaşanan gerilim konusunda parlamentoda birleşik oturumda milletvekilleri ve senatörleri bilgilendiren Han, "Dostlarımızla temas halinde olacağız ve gerilimin azaltılmasında rol oynamalarını isteyeceğiz. Türkiye Cumhurbaşkanını da bunun için arayacağım" ifadesini kullandı. 

İMRAN HAN: HİNTLİ ESİR PİLOTU BARIŞ GÖSTERGESİ OLARAK SERBEST BIRAKACAĞIZ

İmran Han ayrıca, esir Hintli pilotu barış göstergesi olarak cuma günü serbest bırakacaklarını duyurdu.

RUSYA VE ABD: ARABULUCULUK YAPMAYA HAZIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova yönetiminin savaşın eşiğine gelen Hindistan ve Pakistan arasında arabuluculuk etmeye hazır olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Hindistan ve Pakistan geriliminde tansiyonu düşürmek için arabuluculuk yapabileceklerini söyledi.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI İLK KEZ KONUŞTU

Hindistan Halk Partisi (BJP) mensuplarına video konferans yoluyla hitap eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan-Hindistan arasındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Modi, "Düşman, terör saldırılarıyla bizi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Bizim ilerleyişimizi durdurmak istiyorlar. Onların planlarının karşısında kaya gibi sağlam duracağız" diye konuştu.

Muhalefetin hükümete "Pakistan'ın saldırılarına yetersiz karşılık verdiği" yönündeki eleştirilerine de değinen Modi, Hindistan ordusunun saldırılara karşı görevini yerine getirdiğini savunarak "Düşmanlarımıza bizi suçlama imkanı sağlamamalıyız. Hindistan, birlik içinde yaşayacak ve savaşacaktır" dedi.

HİNDİSTAN KAPATILAN HAVALİMANLARINI TEKRAR AÇTI

Öte yandan Anadolu Ajansı (AA), Hindistan medyasına dayandırdığı haberinde, Hindistan'ın Pakistan ile yaşanan gerginlik nedeniyle dün sivil uçuşlara kapattığı havaalanlarında uçuşları yeniden başlattığını aktardı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 75
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine doğu yine şiddet yine öfke batılılar gibi mutlu mesut yaşamayı bilmiyorlar.
    Cevapla
  • türkoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    burayı amerika karıştırıyor. afganistan pakistan hindistan ipek yolunun üzerinde can damarı bu ülkeler buralarda ne kadar kargaşa olursa adamların işine geliyor. kral selman buraya geçen hafta boş yere uğramadı.
    Cevapla
  • erdalos 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya gelmeyin kardeşim şu emperyalistlerin oyununa her sefer her sefer aynı senaryo hep aynı taktik hep aynı oyun.
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Oyuna BAK oyuna herşey ortada
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem hangi mazluma yetişsin,ancak Allah'ın hidayeti ile olur,(inanan) Müslümanlar hep zulüm altında hatta terörist konumuna sokulmus durumda,sadece dua, başka birşey elden gelmez.Allah helak etsin tüm kafirleri,zalimleri..(Amin)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü