Rakibinden Trump'a ağır sözler: ABD'nin en tehlikeli başkanı!

ABD'de 2020'deki başkanlık seçimlerine katılacağını açıklayan Vermont Eyaleti Senatörü Bernie Sanders, Donald Trump'ın ABD tarihindeki ''en tehlikeli başkan'' olduğunu söyledi.

Rakibinden Trump'a ağır sözler: ABD'nin en tehlikeli başkanı!
Rakibinden Trump'a ağır sözler: ABD'nin en tehlikeli başkanı!
GİRİŞ 03.03.2019 08:58 GÜNCELLEME 03.03.2019 09:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 New York'un Brooklyn semtinde 2020 başkanlık kampanyasını başlatan Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'a sert eleştiriler yöneltti. 

 

 

Trump'ı Amerikan halkını ırk, cinsiyet ve din üzerinden bölmekle suçlayan Sanders, birlik sözü verdi. 

Trump'ın, hükümeti kapatarak haftalık maaş çekiyle geçinen 800 bin federal çalışanı zor durumda bıraktığını kaydeden Sanders, kendisinin, Trump gibi lüks gökdelenler inşa etmek için milyonlarca dolar veren bir aileden gelmediğini söyledi. 

 

 

Seçim kampanyasına katılanlara teşekkür eden Sanders, seçimlerde Demokratların başkan adaylığını kazanacağını ve ''ABD tarihinin en tehlikeli başkanı'' olarak nitelendirdiği Trump'ı yeneceğini ifade etti. 

MEVCUT SİSTEME ELEŞTİREL TAVRIYLA TANINIYOR

"Demokratik sosyalist" olarak nitelendirilen ve 2016'daki kampanyasıyla Demokratların siyasetlerini yeniden şekillendiren 77 yaşındaki Sanders, ABD'de mevcut siyasi düzene karşı eleştirel tavrıyla tanınıyor.

 2016'da eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a karşı Demokratların başkanlık adaylığını kaybeden Sanders, yüksek okul ücretlerinin kaldırılması, evrensel sağlık sistemi getirilmesi, asgari ücreti iki katına çıkarma, yasa dışı göçmenlerin ABD'de kalmasını sağlayacak kapsamlı göçmen reformu ve çevreye duyarlı politika vaatlerinde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    en tahlikeli IRKCI,Düzenbaz,dolandirci oldugunuda eski avukati dünyanin gözü önünde söylemisti
    Cevapla
  • Ordulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden karşısına sadece bir kişi çıkıyor ???
    Cevapla
  • usta 5 yıl önce Şikayet Et
    trump in karsisina lider cikarmiyorlar...
    Cevapla
  • tito 5 yıl önce Şikayet Et
    çıkaramıyorlar değil yahudi lobisinin desteği ve sonsuz sermayesi onu başkan yaptı öyle bir laf etmişsinki sanırsın trup büyük bir başkan ve hiçkimse karşısında duramıyor trup sağdece yahudilerin boyunduruğuna girmiş bir tetikçi kukla malın önde gideni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!