İran'dan tehdit: ABD ile hareket ederseniz halk ayaklanır!

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Basra Körfezi ülkelerini ima ederek ABD ile hareket eden ülkelerde "halk ayaklanması" tehdidinde bulundu.

İran'dan tehdit: ABD ile hareket ederseniz halk ayaklanır!
İran'dan tehdit: ABD ile hareket ederseniz halk ayaklanır!
GİRİŞ 03.03.2019 13:27 GÜNCELLEME 03.03.2019 14:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran-Irak savaşıyla ilgili başkent Tahran'da düzenlenen konferansta konuşan Şemhani, bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu. 

 

 

Şemhani, ABD Başkanı Donald Trump ve bölgedeki Arap ülkelerinin İran karşıtı koalisyon oluşturma arayışlarının Varşova'daki konferansta başarısızlığa uğradığını savundu. 

Şemhani, Basra Körfezi'ndeki Arap ülkelerinin Washington yönetimi ile olan ilişkilerini eleştirerek, "ABD müttefiki bölge ülkeleri, İslam düşmanlarına sığınmaya devam ederse kendilerini hakarete uğramış hisseden halklarının ayaklanmasıyla karşı karşıya kalacaklar. Öngörümüz bu yöndedir." dedi.

 

 

İran'ın füze programının da müzakere edilmeyeceğini aktaran Şemhani, Sistan-Beluçistan'da 27 askerin öldüğü terör saldırısıyla ilgili olarak da Pakistan'ın, sınırlarından teröristlerin geçişini engellemesi gerektiğini ve bu ülke ile olan ortak sınırların korunması için yeni önlemlerin alınacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    irandan dost olmaz,fırsat bulunca satamayacağı değerleri yoktur,yemendeki garip şiileri ayaklandırdılar zavallıların hali ortada,şimdi körfezdeki diğer şii garipleri ayaklandıracaklar sonrada lahmacun edebiyatı yapacaklar,bunun hesabını ahirette nasıl verecekler...
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın unuttuğu bir şey var.Azeriler,Kürtler ve Belucistan Sünnileri.Amerika-avrupa ve uşaklaşmış çevre ülkeleri bu ateşe gönüllü benzin dökerler.Önce kendileri 1979 dan beri güttükleri mezhepçi siyasetten vazgeçsinler.Anayasaya '' ...devletin isna aşeriyye mezhebi (caferiyye)kıyamete kadar değiştirilemez '' maddesini yazan çapsızlar düşünsünler biraz .
    Cevapla
  • adsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    merk ak etmeyin oranin insani ayaklanmaz. cüknkü onlar hallerinden mennun
    Cevapla
  • Ismet acar 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkye le iran iki kardes ve dost asil musluman ulkelerdir ikiside ayni kaderi paylasiyor lar bu arap ulkeleri hep bize arkadan vurmuslar biz unutmadik 15 temuzda bu arap ulkelernin parasiyla yapilmis abd ingiltere franca almanya butun ab ulkelernin fikriyle
    Cevapla
  • Selami 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi halkları geregini yapacaktır az kaldı. bir gece ansızın çığ gibi halk üstlerine gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok