Kriz çıkartacak işkence iddiası

Suudi Arabistan'da, ABD vatandaşı bir doktora gözaltında tutulduğu sırada, işkence yapıldığı iddia edildi.

Kriz çıkartacak işkence iddiası
Kriz çıkartacak işkence iddiası
GİRİŞ 03.03.2019 23:24 GÜNCELLEME 03.03.2019 23:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesi, hem ABD hem Suudi Arabistan vatandaşı olan Dr. Walid  Fitaihi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir otelde gözaltında tutulduğu  sırada işkenceye maruz kaldığını iddia etti

 

 

'RİYAD'DA BİR OTELDE...'

New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, hem ABD hem Suudi  Arabistan vatandaşı olan Walid Fitaihi isimli doktor, Suudi Arabistan'ın başkenti  Riyad'da bir otelde gözaltında tutulduğu sırada işkenceye maruz kaldı.

Fitaihi'nin tedavisinden haberdar olan bir arkadaşına dayandırılan  haberde, Harvard Üniversitesinde eğitim alan Fitaihi'nin gözaltında tutulduğu  odadan sürüklenerek başka bir odaya götürüldüğü ve götürüldüğü odada Fataihi'ye  işkence yapıldığı ileri sürüldü.

 

 

Fitaihi'nin gözlerinin bağlandığı, kıyafetlerinin çıkarıldığı ve  bağlandığı sandalyede elektrik şokuna tabi tutulduğu öne sürülen haberde,  Fitaihi'nin işkence sırasında sırtının da kırbaçlandığı kaydedildi.

2017 YILINDAN BERİ GÖZALTINDA!

54 yaşındaki doktor Fitaihi, Suudi Arabistan'daki ''yolsuzluk  operasyonları" kapsamında kasım 2017'den beri gözaltında tutuluyor.

İsmi açıklanmayan bir doktor ve bir Amerikalı yetkiliye göre ise  yolsuzluk operasyonları başladığı günden beri gözaltına alınan ve işkenceye maruz  kalan en az 17 kişi hastaneye kaldırıldı. Bir askeri yetkili ise gördüğü işkence  nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberde, kadın insan hakları aktivistlerine de elektrik şoku verilerek  işkence yapıldığı ifade edildi.

YETKİLİLER YALANLADI

Suudi yetkililer ise işkence iddialarını yalanlayarak, Suudi  Arabistan'ın Birleşmiş Milletler'in işkenceye karşı sözleşmesine taraf olduğunu  ve işkenceyi yasakladığını bildirmişti.
 

YORUMLAR 14
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi sülaleni otele kapatıp milyarlarını cukka cebe attın . Soyunu tanımayana soysuz denir. Kaşıkçıya yaptıklarınızdan sonra sana mı inanalım yani. Görmez duymaz bilmez diplerde dolaşanlar.
    Cevapla
  • tunus 5 yıl önce Şikayet Et
    suudilerin işi gücü herkese işkence , şantaj , baskı , zulüm
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    niye mahkeme yok zalim suud
    Cevapla
  • SUTCU 5 yıl önce Şikayet Et
    suadi lerin zenginleri ile devlet yonetiminin çoğunluğu çifte vatandaştir.( ingiliz.abd.ab.)....islam alemi bu sapkınlardan elbette kurtulacaktır.....
    Cevapla
  • Orjin 5 yıl önce Şikayet Et
    Orijinal abd li olmadıktan sonra önemli değil, şuan abd maduro ya takmış durumda, kaşıkçıyı yok ettiler lafa geldimi insan hakları diyenler, petrolu görünce unuttular. Samimi değiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!