'Buralarda Türklerden habersiz kuş uçmaz'

Üç denizde gerçekleştirilen Mavi Vatan Tatbikatı, Yunanistan’ı korkuttu. Yunan medyası, "Türklerden habersiz kuş uçmaz" yorumu yaptı.

'Buralarda Türklerden habersiz kuş uçmaz'
'Buralarda Türklerden habersiz kuş uçmaz'
GİRİŞ 04.03.2019 09:37 GÜNCELLEME 04.03.2019 09:41

Türkiye'nin en prestijli ve Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri tatbikatı olan Mavi Vatan 2019, Ege'de Yunanistan'ı paniğe sevk etti. Yunan sahil şeridine yakın yerlerde gerçekleşen tatbikat, Atina'ya korku saldı. Yunan televizyonları, hemen her gün tatbikata ilişkin haberler yapıyor. Yunan televizyon kanalında yayınlanan bir programda, Türkiye'nin Ege'deki saha üstünlüğüne ilişkin yayın yapıldı.

 

 

Programda konuklar, Türkiye'nin Mavi Vatan tatbikatını değerlendirirken "Ege'de onlardan izinsiz bir kuşun dahi uçamayacağını gösteriyorlar" ifadelerini kullandılar.

CHP'li vekil, Yunan gazetelerine manşet oldu

 

 

YUNAN GAZETE CHP'Lİ VEKİLİ SAVUNMUŞTU

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, Akdeniz'de arama çalışması yapan bir geminin günlük maliyetinin yaklaşık 50 bin dolar olduğunu söyleyerek, Meclis'te önerge vermesi Yunan basınında yer almıştı. Yunan Dimokratia gazetesi yaptığı haberde, CHP'nin bu önergesine Türkiye'de büyük tepki gösterildiğine dikkat çekmiş, gazete verilen önergedeki ifadeleri savunmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!