Suudilerin işkence yaptığını iddia edilmişti! ABD harekete geçti

2017 yılında tutuklandıktan sonra Suudi yetkililer tarafından işkence gördüğü iddia edilen ABD vatandaşı Dr. Velid Fitaihi için ABD harekete geçti. ABD'li diplomatların Velid Fitaihi ile görüştüğü ileri sürüldü.

Suudilerin işkence yaptığını iddia edilmişti! ABD harekete geçti
Suudilerin işkence yaptığını iddia edilmişti! ABD harekete geçti
GİRİŞ 04.03.2019 14:13 GÜNCELLEME 04.03.2019 14:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suudi Arabistan'ın ABD vatandaşı Dr. Velid Fitaihi'nin işkence gördüğü haberlerinin ardından ABD'li diplomatların Suudi Arabistan'da hapishaneye giderek Velid Fitaihi ile görüştüğü açıkladı.

 

 

Bolton, Amerikan CNN kanalına yaptığı açıklamada, "Şuana kadar bildiğimiz ABD'li diplomatların Suudi Arabistan'da Dr. Velid Fitaihi ile görüştüğüdür" dedi.

2017 yılında Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yumuşak saray darbesiyle başa gelmesinin ardından ülkede "yolsuzluk operasyonu" başlatılmış ve çok sayıda muhalif prens, işadamı ve aktivist gözaltına alınmıştı.

 

 

Gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan Dr. Velid, hapishanede ağır işkence gördüğünü bir arkadaşı aracılığıyla dünya kamuoyuna duyurmuştu.

Fitaihi'nin avukatı Howard Cooper ise ocak ayında ABD Dışişleri Bakanlığı'na verdiği demeçte, "Dış dünyayla çok az temas kurmasına izin verilen bir Suudi hapishanesinde tutuluyor. Hapishanede her türlü işkenceden geçiriliyor. Fiziki durumu iyi değil" demişti.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    birşey olmaz,suudiler ellerini cebine birazdaha fazla atarlar.abd için herşey paradır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı