Putin imzayı attı: Biz artık yokuz

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle, Rusya Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) doğan yükümlülüklerini askıya aldığını duyurdu.

Putin imzayı attı: Biz artık yokuz
Putin imzayı attı: Biz artık yokuz
GİRİŞ 04.03.2019 17:49 GÜNCELLEME 05.03.2019 10:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan açıklamada, Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) doğan yükümlülüklerini askıya aldığı duyuruldu.

 

ABD 'tek taraflı' olarak anlaşmadan çekilmişti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin Sovyetler Birliği ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre arasında olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF'den tek taraflı olarak çekileceğini açıklamıştı.

ABD 6 ay içinde yükümlülüklerini sonlandıracak

Rusya'ya anlaşmaya yönelik ihlallerine son vermesi konusunda 1 Şubat'a kadar verdiği sürenin dolması nedeniyle anlaşmanın 15. maddesinde öngörülen çekilme sürecini başlatacağını belirten Pompeo, ABD'nin 6 ay içinde anlaşmadan doğan yükümlülüklerini sonlandırmış olacağını söylemişti.

İki ülke son dönemde, Avrupa güvenliği açısından hayati derecede önemli olduğu ifade edilen ve 1987'de ABD ile Rusya arasında imzalanan anlaşmaya uyulmadığı konusunda birbirine karşılıklı suçlamalar yöneltiyordu.

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, ABD ve Rusya arasında 1987'de imzalanmıştı.

 

 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • Müslüman Kürd 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de orta ve yüksek menzlli bir nükleer kuvvet olmalı. Bora 2 ve 3 füzelerimiz 1000 km'yi buluyor. 10.000 km'yide ilerleyen yıllarda buluruz fakat nükleer silah ve başlık olmazsa olmazlardan.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Dogru karar bizede bu füzelerden satin
    Cevapla
  • Vladimir Putin 5 yıl önce Şikayet Et
    imzayı attım. biz artık yokuz
    Cevapla
  • dinavicino 5 yıl önce Şikayet Et
    amerkanin sonu cook kötü olacak dünya bu terörist devletinden bikti er veya gec dünya bir karar alacak bu terörist ülkeye karsi .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!