Putin'in imzası sonrası NATO'dan ilk mesaj!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) askıya alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamasının ardından, Moskova yönetimine anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirme çağrısını yineledi.

Putin'in imzası sonrası NATO'dan ilk mesaj!
Putin'in imzası sonrası NATO'dan ilk mesaj!
GİRİŞ 04.03.2019 19:15 GÜNCELLEME 04.03.2019 19:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

NATO Karargahında Brüksel'de görev yapan bir grup kadın gazeteciyle  bir araya gelen Stoltenberg, INF Anlaşması'nın 1987'den bu yana Avro-Atlantik  güvenliğinin temel taşlarından biri olduğuna dikkati çekti.

 

 

"RUSYA YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİ"

Stoltenberg, Rusya'nın SSC8 adlı füze sisteminin INF Anlaşması'nı açık  şekilde ihlal ettiğine dikkati çekerek, "NATO müttefikleri Rusya'ya anlaşmanın  yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunuyor." diye konuştu.

 

 

"NATO MÜTTEFİKLERİ, RUSYA'YA GÜÇLÜ BİR MESAJ VERME KONUSUNDA HEMFİKİRDİR"

NATO müttefiklerinin Rusya'ya güçlü bir mesaj verme konusunda birlik olduğunu ifade eden Stoltenberg, önceliğin anlaşmayı kurtarmak olduğunu belirtti.

"INF'SİZ BİR DÜNYAYA HAZIRLANIYORUZ"

Stoltenberg, Rusya'nın ihlallerinin ilk etapta eski ABD Başkanı Barack  Obama tarafından gündeme getirildiğini anımsatarak, tüm müttefiklerin, ABD'nin  INF Anlaşması'ndan çekilme kararını desteklediğini kaydetti.

NATO müttefiklerinin aynı zamanda "INF Anlaşması'nın olmadığı bir  dünya" için de hazırlık yapmaya başladığına dikkati çeken Stoltenberg, ittifakın  Avrupa topraklarına karadan fırlatılan nükleer silahlar konuşlandırma niyetinde  olmadığı bilgisini paylaştı.

Stoltenberg, "NATO'nun temel amacı çatışmayı engellemek ve bunu 70  yıldır başarılı bir şekilde yapıyor." dedi.

PUTİN, INF'NİN ASKIYA ALINMASINA İLİŞKİN KARARNAMEYİ İMZALAMIŞTI

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin'in, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile ABD arasında  imzalanan INF Anlaşması'nın askıya alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı  duyurulmuştu.

YORUMLAR 12
  • Selçuklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd antlaşmayı bitirdik demedi mi? Önce abd ye söyle, sonra Rusya ya söylersin
    Cevapla
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı çağrıyı neden ABD için yapmıyorsunuz. İki yüzlü herifler.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Darbeci terörist destekleyi hacli ordusu NATO nun cani cehenneme rusya dogru karar vermis cin türkiyeye de her türlü füzeyi üretmeli nato nun yaptigi alcakliklara ortak cevap verilmeli bm denen örgüt kapatilmali dünya 5 +1 den büyüktür gerekirse tüm dünya bu 5+ 1 denen ülkelere savas acmali herkez haddini bilecek
    Cevapla
  • ulucak 5 yıl önce Şikayet Et
    nato hangi çatışmayı önlemiş 70 yıldır yapıyor dünyanın her yeri bu gün nato ve onun efendileri sayesinde savaş alanı. öncelikle nato kendine çeki düzen vermeli ki bir itibarı olsun sözü dinlensin ..abd nin emir eri gibi davranmasın
    Cevapla
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadimki... anlasmadan ilk cekilen abd ama baski rusyaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!