İlk kez bu kadar köşeye sıkıştılar... Trump ve ailesine büyük şok

ABD Başkanı Donald Trump ve yakın çevresi hakkında, Rusya soruşturmasında adaleti engellemek ve yolsuzluk yapmanın da olduğu birçok suçlamadan soruşturma başlatıldı.

İlk kez bu kadar köşeye sıkıştılar... Trump ve ailesine büyük şok
İlk kez bu kadar köşeye sıkıştılar... Trump ve ailesine büyük şok
GİRİŞ 05.03.2019 02:05 GÜNCELLEME 05.03.2019 02:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Komitesi Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Trump ve Trump'a yakın birçok isme tebligat gönderdiklerini ve soruşturmaya dair tüm belgeleri komiteye teslim etmeleri talebinde bulunduklarını söyledi.

 

 

Nadler, soruşturmanın, Rusya'nın, 2016 ABD başkanlık seçimlerine karıştığı ve Trump ile irtibat kurduğu iddialarını, buna ilişkin Trump tarafından cezai soruşturmalara olası müdahale, yolsuzluk, maaşta sahtecilik, gücün kötüye kullanımı, basın, güvenlik güçleri ve hukuk kurumlarına saldırı gibi birçok suçlamayı kapsadığını belirtti.

BELGE TALEBİMİZİ GÖNDERDİK

 

 

Nadler, "Kamu kaydı oluşturmak için belge talebimizi gönderdik. Gerekli bilgileri toplamak, kanıt elde etmek ve edindiğimiz bilgileri Amerikan halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşmak için hızlı hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD medyasında yer alan bilgilere göre, tebligat, Trump, Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, damadı Jared Kushner, diğer aile üyeleri, Trump'ın seçim kampanyası direktörü ve danışmanlarının da dahil olduğu 81 kişiye gönderildi.

Söz konusu suçlamaların Trump'ın görevinden alınması için yeterli dayanak oluşturduğu belirtilse de Nadler, soruşturmanın hedefinde bunun olmadığını dile getirdi.

"HEPSİ PALAVRA"

Öte yandan, soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Trump, "Her zaman herkesle iş birliği yaparım. Güzel olan şey ise (Rusya ile) gizli bir anlaşma yok. Hepsi palavra." değerlendirmesinde bulundu.

Nadler, dün Amerikan ABC News kanalına konuşmuş, Trump'ın Rusya soruşturmasında adaleti engellediğine inanıp inanmadığına yönelik bir soruya "Evet, inanıyorum." yanıtını vermişti.

YORUMLAR 6
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika birleşik devletlerini halen gizli dünya yahudi devleti yani yahudi ticaret sermayesi yönetiyor! Sivil toplumlar uyandıkça bu sermaye bitecek inşaAllah. Zaten bunu fark eden sermaye Çin'e kaydı. Bu yüzden Abd devlet başkanları asla kendi haline bırakılmaz. Bi ılımlı bi ılımsız başkan politikası Amerika halkını kandırmak içindir. Zulümü yap yap sonra melek postuna bürün mantığı ölmek üzere galiba!
    Cevapla
  • Giyotin. 5 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye.
    Cevapla
  • Hakannn 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber ile Amerika güya şeffaf başkana bile yargı yolu açık basın özgürlüğü Son safhada ilkelere saygılı hesap sorabilir bir yapıya sahip demeye çalışıyor bu sadece bir gayret bu gayret bile size zahmet vermekte gerek yok sizi babasız kalan annesiz kala evsiz yurtsuz kalan bebeler yetimler dullar tanır bütün dualardasin. ......
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    siyonist bu arada işini hallediyor, Ne abd vatandaşı, Ne başkanı umurunda değil.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bir tezgah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi