ABD'den çok konuşulacak İsrail adımı! Uçaklar peş peşe indi

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığının (EUCOM), İsrail'e Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemi konuşlandırdığı bildirildi.

ABD'den çok konuşulacak İsrail adımı! Uçaklar peş peşe indi
ABD'den çok konuşulacak İsrail adımı! Uçaklar peş peşe indi
GİRİŞ 05.03.2019 13:35 GÜNCELLEME 05.03.2019 14:14
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

EUCOM'dan yapılan açıklamada, "ABD'nin, İsrail'in bölgesel güvenliğine bağlılığını göstermek için, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Bakanı'nın talimatı üzerine, Savunma Bakanlığı Dinamik Kuvvet Uygulama konsepti kapsamında  mart başında İsrail'e Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma sistemi konuşlandırdı" ifadelerine yer verildi. 

 

 

Sistemlerin İsrail'de ne kadar kalacağı bilgisine yer verilmezken açıklamada, "Konuşlandırma süresince askerlerimiz İsrail'de çeşitli yerlerde görev alacak ve İsrail'in mevcut hava ve füze savunma yapısına ilave operasyonel prosedürler konusunda alıştırma yapacaklar" denildi. 

ABD askerlerinin İsrail'in THAAD sistemine ağ bağlantısı ve diğer gereksinimlerini tespitinin yanı sıra sistemin İsrail sistemleri ile çalışabilirliği ve ortak savunma hazırlıkları konusunda da tatbikat yapacağı belirtildi. 

 

 

Açıklamada, İsrail'e sevk edilen THAAD sistemlerinin Teksas'taki Fort Bliss üssünden nakledildiği kaydedildi. 

THAAD sistemi, ABD'nin elindeki en güçlü birleşik hava savunma sistemi olarak biliniyor. 

ABD daha önce Kuzey Kore'ye karşı bu sistemleri Güney Kore'ye de konuşlandırmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 107
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALLERİNDEN: "Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR, İKTİDARA GETİRİRİZ . İlâhi-İslâmî emirleri uygulamayı emrettiğimiz halde, onlar orada, doğru ve mantıklı düşünmeyi terkederler, hak dine itaat dışına çıkarlar, günah, isyan, inkâr bataklığına dalarlar. Hür iradeye, özgürce seçme hakkına sahipken, sana ve Kur’ân’a itibar etmedikleri için, o memleket halkı gerekçeli olarak cezaya müstehak olur. Biz de orayı darmadağın ederiz.
    Cevapla
  • METİN 5 yıl önce Şikayet Et
    onları kendi ağaçları dışında hiçbir şey koruyamayacak.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHU TEALA ..C.C.HU ..İSRAİLE MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİ SEBEP KILARAK ÖYLE BİR CEZA VERECEKKİ KONUŞMAYA BİLE CESARET EDEMEYECEKSİNİZ..abde bu adi siyonist yahudilere ne çeşit silah verirse versin sonları yakındırİNŞAALLAH...biz müslümanlar olarak birleşmemiz lazım hep beraber hareket etmemiz lazım.
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD vatandaşlarının yarısı, yarı aç, yarı tok yaşıyor, %10 nu sokaklarda yaşıyor. adamlar tutmuşlar 8 milyonluk İsrail e karşılıksız milyar dolarlar harcıyor. Bu ABD vatandaşları hepsi ne yiyor ne içiyor bilmiyorum ama hep uyuyorlar. Zombi gibi halbuki sömürülüyorlar. haberleri yok.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şekilde savunma tam manasıyla yeterli olmaz eğer yerleri tespit edilirse anında yok edilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor