'Sözde müttefiğimiz' ABD'den açık tehdit: Ağır sonuçları olur

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD'nin, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini satın almanın Washington ile Ankara arasındaki işbirliği için önemli sonuçları olacağı konusunda Türkiye'yi uyardıklarını açıkladı. Öte yandan S-400 alabileceği sinyalini veren Katarlı bakan, bu satışı istemeyen Suudi Arabistan'a sert cevap vererek "Bu Katar'ın vereceği bir karardır. Suudi Arabistan ve diğer ülkeleri ilgilendirmez" dedi.

'Sözde müttefiğimiz' ABD'den açık tehdit: Ağır sonuçları olur
'Sözde müttefiğimiz' ABD'den açık tehdit: Ağır sonuçları olur
GİRİŞ 05.03.2019 10:16 GÜNCELLEME 05.03.2019 10:22
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Eski Başkan Barrack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot satışı yapmayan ABD, kendi ulusal güvenliğini korumak için Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini alan Türkiye'yi bir kez daha tehdit etti.

 

 

S-400'lerin Türkiye'ye teslim tarihi yaklaşıyor. Son dönemlerde tekrar F-35 kartına sarılan ve başka sebepler üzerinden Türkiye'yi hedef alan ABD yönetimi yeni bir açıklama daha yaptı.

Trump'tan Türkiye adımı! Mektup gönderdi: Sizi çıkarıyoruz

 

 

ABD'DEN TÜRKİYE'YE BİR S-400 TEHDİDİ DAHA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, Rus haber ajansı TASS'a açıklamalarda bulundu. ABD'nin, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini satın almanın Washington ile Ankara arasındaki işbirliği için önemli sonuçları olacağı konusunda Türkiye'yi uyardıklarını belirtti. Pahon, "Türkiye'nin hava savunma sistemini güçlendirme arzusunun farkındayız, ancak Türkiye'nin Rus yapımı S-400 sistemlerini satın alması, ABD ile Türkiye'nin savunma alanındaki işbirliği için ağır sonuçlar doğuracak. Savunma ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin daha uygun alternatifleri bulmasına yardımcı olmak için çalışıyoruz, fakat bununla birlikte Rus S-400 sistemlerini satın alınmasının geniş sonuçları olacağı konusunda da uyarıyoruz. Bu konuda açık bir diyalog sürdürüyoruz ve daha önce, önemli savunma sistemleri alımlarında NATO çerçevesindeki operasyonel uyumun sağlanmasının önemini vurgulamıştık" diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasında kriz olmuştu! Katar'dan flaş S-400 açıklaması

KATAR'I DA TEHDİT ETTİLER

Öte yandan dün Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmüş ve S-400 alabilecekleri sinyalini vermişti.

"Rusya'dan bazı askeri ekipmanları almak için görüşmeler sürüyor. S-400 sistemi hakkında henüz karar verilmedi" diyen Al Sani, Suudi Arabistan'ın bu alıma karşı olduğu iddialarına ise, "Katar'ın Rusya'dan veya başka herhangi bir ülkeden aldığı silahlar Suudi Arabistan ve diğer ülkeleri ilgilendirmez. Bu karar Katar devletinin vereceği bir karardır" demişti.

RUSYA'DA AVRUPA'YA S-400 KONUŞLANDIRDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Baltık Denizi'ne kıyısı olan ve ülkenin en batısındaki Kaliningrad şehrine S-400 hava savunma sistemlerinin kurulduğunu açıkladı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 163
  • Türker akbulut 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd 250 milyon türkler 300 milyon abd nin yarısı obez bu ayilardanmi korkacagiz
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi şu anda yönetenler Türk halkının tehtid ettikçe kenetlendiğini ve asla taviz verilmesin den yana olmayacaklarını anlamadılar ABD bu saat ten sonra her halde çakalları kullanarak orta doğuda kalacağını sanıyorsa bilsinler ki 50 çakal bir aslanı gördümü toz olup kaçarlar
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALLERİNDEN: "Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR, İKTİDARA GETİRİRİZ . İlâhi-İslâmî emirleri uygulamayı emrettiğimiz halde, onlar orada, doğru ve mantıklı düşünmeyi terkederler, hak dine itaat dışına çıkarlar, günah, isyan, inkâr bataklığına dalarlar. Hür iradeye, özgürce seçme hakkına sahipken, sana ve Kur’ân’a itibar etmedikleri için, o memleket halkı gerekçeli olarak cezaya müstehak olur. Biz de orayı darmadağın ederiz.
    Cevapla
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    kur'an-kerim'in ayetlerini kendi cephesinden yorumlayanlara da ikaz vardır, hıdır bey...Sen kimden yanasın?
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz bilirsiniz Tehttile TC den bir sey koparamazsinz bunu bilin.Tarihte kimse TC yi tehtit etmedi ve edemez. bunu siz de ögrenirsiniz.iyi olur.
    Cevapla
  • Can Polat 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin Reis abd nin burnunu surttun yere iyice.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu