Yahudi işgalciler Kudüs'te Filistinli ailenin evine el koydu

İsrail polisi korumasındaki Yahudi işgalciler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşayan Filistinli Halebi ailesinin evini zorla ellerinden aldı.

Yahudi işgalciler Kudüs'te Filistinli ailenin evine el koydu
Yahudi işgalciler Kudüs'te Filistinli ailenin evine el koydu
GİRİŞ 06.03.2019 00:59 GÜNCELLEME 06.03.2019 00:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail polisinin eşlik ettiği Yahudi işgalciler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bir Filistinlinin evine el koydu.

Bölgeye gelen Yahudi işgalcilere tepki gösteren Filistinliler ile işgalcileri koruyan İsrail polisi arasında arbede çıktı.

BİR FİLİSTİNLİYİ DE GÖZALTINA ALDILAR

Alanda toplanan Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanan İsrail polisi, bir Filistinliyi de gözaltına aldı.

İsrail polisinden ya da yerleşimcilere ait derneklerden olayla ilgili açıklama yapılmadı.

İsrail polisi, yaklaşık iki hafta önce de Eski Şehir bölgesinde yaşayan Filistinli Ebu Asab ailesini, evlerini Yahudi yerleşimcilere teslim etmek üzere zorla evlerinden çıkarmıştı.

İsrail, "Gaiplik Yasası"yla ya da gayrimenkullerin Yahudi sahipleri olduğu iddiasıyla Filistinli aileleri evlerinden çıkmaya zorluyor.

Yahudi yerleşimcilere ait dernekler de 1967'den bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait onlarca evi zorla istila etti.

Ayrıca, Yahudilere 1948 öncesinde Doğu Kudüs'teki "emlaklarına" geri dönüş hakkı tanıyan İsrail kanunları, Filistinlilere ise ne 1948 öncesi ne de 1967 sonrası el konulan mülklerine geri dönüş hakkı tanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Bu HAKSIZ duruma karşı çıkan Kişi veya Liderlere. "Yanlışa yanlış doğruya da doğru" diyebilmek "Her kişi işi değil; ER KİŞİ İşi"dir bana göre.
    Cevapla
  • karaali 5 yıl önce Şikayet Et
    eyyyy şerif hüseyin inşallah bu müslümanların izdırabı sana ayan olunuyordur. ingiliz işbirliği ile hilafet ordusunu arkadan vurdun. sebebi kökeni freng olan arap milliyetçiliği. bunların hesabı senden sorulacak... filistinin bu ızdırabı inşallah bugun tüm müslümanlara ders olur...
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    o kadar Müslüman sus pus oturdukça bunların başımıza gelmesi normal. ahirette hesabını nasıl vereceğiz bilmiyorum...
    Cevapla
  • filolog 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonun yaklaştı İsrail.... Allah cc intikam acımasız alacak
    Cevapla
  • sefian 5 yıl önce Şikayet Et
    işgalci dediğin sivil giyinimli yahudi polis ve askeri , normal halk direk bu tür şeylere yeltenmiyor, yahudi devlet bunu kışkırtıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak