F-16'ları F-35'lerle değiştirme kararı aldılar! Adet belli oldu

Belçika hükümeti F-16 uçaklarını F-35'lerle değiştirme karar aldı.

F-16'ları F-35'lerle değiştirme kararı aldılar! Adet belli oldu
F-16'ları F-35'lerle değiştirme kararı aldılar! Adet belli oldu
GİRİŞ 06.03.2019 11:29 GÜNCELLEME 06.03.2019 11:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belçika hükümeti elinde bulundurduğu F-16 uçaklarını Amerikan F-35 uçakları ile değiştirme karar aldı. Siyasi tartışmaların alevlenmesi üzerine Belçika Başbakanı Charles Michel "Barış ve güvenlik yatırımları önemli. Belçika savunma konusunda oldukça kötü. Alınan kararlar ile bile NATO ortalamasının düzeyine ulaşamayacağız" dedi.

 

 

"AB'nin savunmasını güçlendirmeye çalışıyoruz"

Belçika radara yakalanmayan F-35 uçaklardan 34 adet sipariş edecek. Kimileri Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılacak 3,8 milyar euroluk yatırımları Avrupa Birliği'ne "ihanet" olarak yorumluyor. AB, Brexit ve ABD ile ilişkilerin gerilmesinin ardından, daha bağımsız bir savunma politikası oluşturmayı hedefliyordu.

 

 

Başbakan Charles Michel konuyla ilgili olarak, "Avrupa Birliği'nden zaten farklı teçhizatlar satın alıyoruz. Süreç şeffaf bir şekilde gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısına boyun eğmiş değiliz. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump 40 yıl sonra koltuğunda bulunmayacak. Avrupa Birliği'nin savunmasını güçlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Belçika hükümeti Avrupa Birliği yapımı olan Eurofighter Typhoon savaş uçakları yerine Amerikan yapımı F-35 uçaklarını almayı tercih etti.

Belçika 2023 yılından itibaren şu anda elinde bulundurduğu F-16 uçaklarını F-35 uçakları ile değiştirecek.

En çok F-35 uçakları satın alanlar arasında Hollanda ve İngiltere de bulunuyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 3
  • Aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ellerindeki F16 lari biz alalım
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Belçika alır f35lerini biz bekleriz. Bize bahane çok. Bence 1 an önce biz f35 yan ürğn tedarikini durdurmalıyız ve incirliği konyayı kapatmalıyız. Hem israil hem abd ile gerek stratejik gerek ticari dostluğumuzu bitirmeli menfeaatimize göre yaklaşım gösterip iş yapmalıyız. Kendi iç tarım ve inşaatta ucuza gidebilirsek halk devletini ölene kadar taşır. Millete ucuz ev ve sebze meyve ile et sağlanırsa asgari ücretle bile geçim rahat olur. Savaş sanayine kendimiz daha güzel katkı yaparız. Çin ve rusyayla ilişkilerimiz bozulmadan lazım olan savunma ve saldırı malzemelerimizi 2 yıl içinde tamamen bitirmeliyiz. Gerisi kendimiz inş 10 yıl içinde bitirebiliriz.
    Cevapla
  • YasinBaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz hala f35lerimizi alamadık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı