Burkina Faso’da 100 kişi Müslüman oldu

İDDEF’in İslami eğitim ve insani yardım çalışmaları gerçekleştirdiği Burkina Faso’da 100 kişi İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu.

Burkina Faso’da 100 kişi Müslüman oldu
Burkina Faso’da 100 kişi Müslüman oldu
GİRİŞ 08.03.2019 09:58 GÜNCELLEME 08.03.2019 10:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uluslararası Eğitim, Tebliğ ve İnsani Yardım Kuruluşu olan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’nun (İDDEF) Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde 100 kişi daha Müslüman oldu.

 

 

İDDEF’ten yapılan açıklamaya göre Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu'ya 70 kilometre uzaklıktaki Kudugu şehrine bağlı 2 bin 500 nüfuslu Zimidin ve Giuguin karyelerinde 100 kişi düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması ve dualar eşliğinde Kelime-i Şehadet getirilmesiyle Müslüman olan 100 kişi Zeynep, Fatma, Ayşe, Ömer, Ali, Ahmet ve Adem gibi isimleri aldı.

Açıklamada İDDEF tarafından yaptırılan Summasi bölgesindeki Miraç Medresesi’nde görevli hocaların bölgedeki yerleşim yerlerine yaptıkları ziyaretlerde tebliğ çalışmaları gerçekleştirerek İslamiyet’i anlattığı belirtildi. Çalışmalar sonucu daha önce de Kindi karyesinde 150 kişinin Müslüman olduğu vurgulandı.

 

 

Miraç Medresesi Müdürü Muhammed Boyna’nın görüşlerine yer verilen açıklamada ise ülkedeki eğitim seferberliği meyvelerinin alındığı belirtildi. Muhammed Boyna, “Hoca ekibimizle birlikte civardaki yerleşim yerlerine sık sık kardeşlik ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.

Azınlık durumda olan Zimidin ve Giuguin karyelerindeki Müslüman kardeşlerimize destek olarak imanlarını diri tutmalarını sağlamaya çalıştığımız gibi insani yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bununla birlikte çoğunluğu Hristiyan ve yerel dinlere inanan kişilere yaptığımız ziyaretlerde İslamiyet’i anlatarak, insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Allah’a çok şükür mutluyuz ki 100 kişi Müslüman olarak İslam’la şereflendi. Müslüman olan kardeşlerimize dini eğitim de vereceğiz. Ayrıca bu bölge ve karyelerde insani yardımla birlikte halka açık proje kapsamında su kuyusu açmak ve cami inşa etmek istiyoruz. Böylece inşallah insanlık ve İslam için kalıcı eserleri miras olarak bırakmış oluruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 9
  • Emanet 5 yıl önce Şikayet Et
    Cami yapılacağından emin olsam ...
    Cevapla
  • hekimoğlu 29 4 yıl önce Şikayet Et
    emin olabilirsin kardeşim. iddef in genel merkezini, şubelerini de ziyaret edebilirsin. Bizzat İsmail Hünerlice Hocaefendiden dinlemişim tavsiye olunmuştur.Selam ve dua ile.
    Cevapla
  • nuruosman 5 yıl önce Şikayet Et
    Mahmud Efendi Hazretlerinden ALLAH c.c. razı olsun.
    Cevapla
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevlam razı olsun
    Cevapla
  • Bir Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah. İsmailağa camiasının güzel hizmetlerinden bir tanesini daha müşahede ettik.
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Müslüman olanlara ve ne mutlu vesile olanlara. En büyük vazife bu olsa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!