Venezuela'yı tehdit edip Suudi Arabistan'a gözdağı verdiler!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği'nin (AB) gerektiğinde Venezuela'ya ek yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

Venezuela'yı tehdit edip Suudi Arabistan'a gözdağı verdiler!
Venezuela'yı tehdit edip Suudi Arabistan'a gözdağı verdiler!
GİRİŞ 10.03.2019 15:09 GÜNCELLEME 10.03.2019 15:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Alman Bakan Heiko Maas, Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda, AB'nin Venezuela'ya nasıl etki yapabileceğine ve Almanya'nın Suudi Arabistan’a yönelik silah satışlarını durdurmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Venezuela'ya uluslararası baskının yüksek tutulmasının önemli olduğunu ifade eden Maas, "AB'de gerektiğinde ek yaptırımlar uygulamaya hazırız" dedi. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun zamana oynamasını kabul etmediklerini söyleyen Maas, "(Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı) Juan Guiado'ya desteğimiz değişmezdir. Bunu Maduro rejiminin büyükelçimizi ülkede istememesi değiştirmez" ifadelerini kullandı. 

 

 

Maas, Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Daniel Kriener'in Venezuela’da "istenmeyen kişi" ilan edilmesinin anlaşılmaz olduğunu, durumu daha da kötüleştirdiğini ve hiçbir şekilde gerilimi azaltmaya katkı sağlamadığını kaydetti.

"SADECE CEMAL KAŞIKÇI OLAYIYLA İLGİLİ DEĞİL"

Almanya'nın Suudi Arabistan'a uyguladığı silah satışı yasağına da değerlendiren Maas, mart ayında da Suudi Arabistan'a silah satmama kararını aldıklarını anımsattı.

Suudi Arabistan’a sadece silah ihracatı yapılmasını durdurmadıklarını, daha önce izin verilen silah satışlarını da yasakladıklarını ifade eden Maas, "Bunu sadece Kaşıkçı olayıyla ilgili değil, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Yemen barış sürecine katkıda bulunmaları beklentimizi açıkça belirtmek istediğimiz için yaptık" dedi.

Maas, "Barış sürecine katkı olursa silahlar verilecek mi?" soruya ise bunun gelişmelere bağlı olduğunu, mevcut durumda silah satışı yapılması için şartların bulunmadığı yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Para verin bize kaynaklarınızı verin bize diye bağırıyorlar.
    Cevapla
  • SON DURAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd gerektiginde yaptırım uygularım bilgin olsun diyorsun
    Cevapla
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    alllah bunlari kahri perusan eylesin neyin yatırımını uygulayacak siniz Venezuela ya hastaliktan ve ilacliksizliktan insanlar oluyor abd bir taraftan ab bir taraftan allahta sizi ayni duruma dusursun ins..amin
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    İki gün sonra Rhein Metall açıklama yapar zarar ediyoruz satacağız diye sizde onay verirsiniz.
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudiarabistan eger uyanırsa kendini savun sistemleriyle donatıp ABD nin yalnızlaştırma politikasın erken çözerse islam ülkeleriyle diyologunu geliştirirse kendini Macarlara sokmaz . Yoksa saddamın düştüğü hataya düşer ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar