Buteflika adaylığını geri çekti! Seçimler ertelendi!

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini ve 5. dönem adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Buteflika adaylığını geri çekti! Seçimler ertelendi!
Buteflika adaylığını geri çekti! Seçimler ertelendi!
GİRİŞ 11.03.2019 20:44 GÜNCELLEME 11.03.2019 22:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini ve 5. dönem adaylığını geri çektiğini belirtti.

 

 

HÜKÜMET FESHEDİLDİ

Ahmed Uyahya başkanlığındaki mevcut hükümeti de fesheden Buteflika, diyalog konferansı düzenlenmesi yönünde karar aldı. 

 

 

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması, ülkesinde bir süredir protestolara neden oluyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Haydin bakalım. Cezayir 'de de millet asıl sahibi olanlara devleti teslim etmeli. Ey Cezayir yeter artık. Prangalardan kurtul artık inşaAllah.
    Cevapla
  • Rrr 5 yıl önce Şikayet Et
    devam etmeli edebilmeli bence ama destek verenler artik destek vermiyor.veremiyor mu?nicin?dogru islerle yapici anlayisli guzel islerle devam etmesini isterdim.yani niye verdin ne oldu da cekiyorsun.o halde nicin vermistin.benim dusunceme uymaz.Ekonomik bakimdan yaraya care olamayacagini dusunuyor olmali ama cozumu bu zamana kadar gormediklerinde goruyorlar.muhalefette iktidar olmali tabi ama benim acimdan bu sasirtici.rasyonel degil.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar azıcık silkelense bütün putları yıkacağız fakat nedense zorumuza gidiyor kardeşlerimiz yinede 20 sene epey sabretmişler...
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulkenin selameti icin kim gelmesi lazim? Maglum bizim ulkemizde almanya ingiltere amerika yahudilerin hizmetkarligini daha iyi yapabilmek icin akp ve mhp yi devirmeye calisanlar var. Bence RTE her ulkenin akp ve mhp sini yemege davet etmeli. Her hafta yada hergun baska ulkenin Musluman partilerini davet etmeli mazlumdan adaletten KURANdan yana olanlari. ALLAH cc izniyle Musluman halk o partilere ulkelerinde oylari verip kazanacaktirlar. Kazandiktan sonra herturlu anlasmalari yapalim Osmanlidaki gibi hizmet edelim hukum surelim. Hilafet Hilafet Hilafet te birleselim.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bir türk dostuydu sayın butfelika
    Cevapla
  • Kızıl Elma 5 yıl önce Şikayet Et
    Neresi Türk dostuydu Bouteflika'nın Salih? Aksine kendisinin Türkler ile hiçbir işi olmaz. Gitmesi ülkenin yararına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık