AP'den Rusya'ya soğuk duş! 402 evet oyuyla kabul edildi

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmesi halinde Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamaya yönelik kararı onayladı.

AP'den Rusya'ya soğuk duş! 402 evet oyuyla kabul edildi
AP'den Rusya'ya soğuk duş! 402 evet oyuyla kabul edildi
GİRİŞ 12.03.2019 17:42 GÜNCELLEME 12.03.2019 17:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulu, Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmesi halinde AB'nin bu ülkeye yaptırım uygulamasına izin veren kararı oyladı.

 

 

AP üyelerince 163 "hayır" ve 89 "çekimser" oya karşı 402 "evet" oyuyla kabul edilen kararda, "Rusya'nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü sağlaması gerektiği" belirtildi.

Kararda, 2015'ten bu yana Rusya'nın Suriye'deki operasyonları, Libya veya Afrikalı ülkelerin iç meselelerine karışması ve Ukrayna'yı istikrarsızlaştırması gibi birçok konu AB ile Rusya arasındaki gerilimi artırdığı kaydedildi.

 

 

Yaptırımların Rusya tarafından oluşturulan tehditlerle orantılı şekilde uygulanması gerektiği bildirilen kararda, AB'nin Rusya ile ortaklık ve iş birliği anlaşmasını yeniden gözden geçirmesi gerektiği vurgulandı.

Kararda, Rusya'nın Minsk Anlaşması'nı tam olarak yerine getirdiği takdirde Rusya ile AB arasında daha yakın ilişkilerin oluşabileceğine dikkati çekildi.

Rusya'nın Kuzey Kore, İran, Venezuela veya Suriye'ye destek vermesinden endişe duyulduğu belirtilen kararda, Prespa Anlaşması'na karşı çıkan ülkeleri desteklemesinden üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Kararda, ayrıca Rusya'nın, AB ile üye ülkeler arasındaki gerginliği artırmayı hedefleyen siber saldırıları ve yanlış bilgilendirme kampanyaları kınandı.

AB, geçen haziranda, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatmaya karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • odp 5 yıl önce Şikayet Et
    ab, uluslararası hukuku yıllardır ihlal etmeye devam eden israil'e yaptırımlar uygulasın
    Cevapla
  • ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    ab önce mısırdaki idamlarin versin
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliği be zamandan beri hukuku tanıyor.insanlar öldürülüyor ses yok israil bombalar ses yok meşru secilmiş devlete sışarıdanmüdahale ses yok.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hıtistiyanların adaleti budur. Kendi yapar cezayı başkasına keser . İslam adaleti hakim olacak hepiniz rahat edeceksiniz
    Cevapla
  • vanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransanin ne isi var suriyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı