Canlı yayında katliam! Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı

Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki Al Noor camisine silahlı saldırı düzenlendi. Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda ölü sayısı 49'a yükseldi. Saldırgan, acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınla paylaşmış. Saldırıya ilişkin üçü erkek biri kadın 4 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 15.03.2019 07:43 GÜNCELLEME 15.03.2019 11:33
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki bir camiye yapılan terör saldırısı sonucu çok en az 49 kişi hayatını kaybetti çok sayıda yaralı var.

 

 

Ülke polisi, silahlı saldırıyla ilgili açıklama yapmazken, Christchurch şehir merkezindeki insanların evlerinden dışarı çıkmamaları gerektiğini ve tüm okulların kapatıldığını duyurdu.

SİLAHLI ADAM KAÇTI

 

 

Tanık Len Peneha, siyah giyimli bir adamın Mescid-i Noor Camii’ne girdiğini, çok sayıda insanı öldürdükten sonra acil servis gelmeden önce silahlı adamın kaçtığını söyledi. Ve ardından da camiden kaçan insanların olduğunu aktardı.

BAŞBAKAN ARDERN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bugünü “Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” olarak tanımlarken, üst düzey hükûmet yetkililerin kriz toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Gerçekleşen saldırının ardından resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Yeni Zelanda Polis Teşkilatı, “Christchurch’deki bütün okullar kapatıldı. Güvenlik sağlanana kadar ülkedeki bütün camilerin de kapılarını kapatmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dört kişinin gözaltına alındığını açıklayan polis teşkilatı, gözaltına alınanların üçünün erkek, birinin kadın olduğunu bildirdi.


YENİ ZELANDA POLİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

"SİYAH GİYİNMİŞ BİR ADAM..."

Yerel basında yer alan haberlere göre, Len Peneha adlı bir görgü tanığı, siyah giyinmiş bir adamın Al Noor Camisi'ne girdiğini, ibadet için içeride bulunanlara ateş açtığını, içeride kargaşa yaşandığını, saldırganın, güvenlik görevlileri gelmeden camiden uzaklaştığını iddia etti. Peneha, camidekilere yardım etmek için girdiği sırada "her yerde ölen insanlar" gördüğünü belirtti.

"İNSANLARI HEDEF ALARAK ATEŞ ETTİ"

Camide bulunan kişilerden biri, CNN kanalına yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın 10-15 dakika boyunca insanları hedef alarak ateş ettiğini söyledi.
Katilin silahının üzerinde TurkoFagos yani Türk Yiyici ve Viyana 1683 yazıyor

ÖLEN VEYA YARALANANLAR ARASINDA TÜRK YOK 

Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergi yaptığı açıklamada, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti.

Canlı yayınına katılan Wellington Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ergin saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı... Ergin, şunları söyledi:

"Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, henüz Yeni Zelanda makamlarından konunun ayrıntılarına ilişkin açıklama yapılmadı. ChristChurch'ün halen kordon altında ve operasyonlar devam ediyor.

İki camide cuma namazı esnasında gerçekleşti olaylar. Resmi bir açıklama olmamakla birlikte, medyadaki bilgilerden öğrenebildiğimiz kadarıyla 10 kişi hayatını kaybederken, 50 yaralı olduğuna ilişkin. Bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi var. Şu anda düşen bir haber ölü sayısının 30'a yaklaşabileceğini belirtiyor. Operasyon devam ediyor.

En az iki saldırgan olduğu söyleniyor. Geniş çaplı operasyonlar sürüyor. Eşzamanlı saldırı olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Her iki cami de ChristChurch'ün merkezi sayılabilecek bölgede."

YORUMLAR 84
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ırkçılığı hortlatan yine kafirler. Hep Avrupada ırkçı söylemler.Aşırıcı söylemler. İnsanları müslümanlara düşman kesti.Polonya da Furkan ı pkk lilar katletti.Avrupa ve kafir memleketlerde müslümanların can güvenliği kalmamıştır.Bu ülkelere Gitmeyin Dünyanın en güvenli ve demokratik ülkesi Türkiye dir. Ülkemize sahip çıkalım.Allah iç ve dış düşmanlarımızı kahretsin perişan etsin amin.....
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin arkasında bir devlet var bence! Bu suç örgütünü kullanmış olabilir. Devletler böyle şeyler yapmaz lakin eğer bu katliamı hangi devlet emri ile yapıldı ise o devlet terör devletidir. Terör devletinin ömrünün bittiğine işaret. Allah cc Ümmeti Muhammede sav RAHMET EYLESİN İNŞAALLAH. Zalimlerin ateşi bol olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • osmanoglu osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan terör örgütleri Allah Azze ve Celle El Kahhar ismi hürmetine sizleri kahr-ı perişan eylesin
    Cevapla
  • cnn 5 yıl önce Şikayet Et
    CNN "cristian terorist attack" diye mi verdi haberi?
    Cevapla
  • Sefer 5 yıl önce Şikayet Et
    inna lillah ve inna ileyhi raciun. şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço