Hollanda'da provokatif saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hollanda'nın Utrecht kentinde provokasyon kokan bir saldırı meydana geldi.Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceğini açıklarken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu "endişe verici" olarak tanımlayarak, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Saldırganın kaçtığı belirtilirken, çevrede bütün okullara kapılarını kapatma talimatı gönderildi.

GİRİŞ 18.03.2019 17:38 GÜNCELLEME 19.03.2019 10:33
Bu Habere 239 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

SALDIRI TRAMVAY HATTINDA GERÇEKLEŞTİ

 

 

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi.

HOLLANDA POLİSİ: TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Terörle mücadele ekiplerinin de bölgeye ulaştığı ifade edildi. Bölgenin üzerinde de helikopterlerin uçtuğu belirtiliyor. Bölge, polis tarafından kordon altına alındı. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini açıkladı.

HOLLANDA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu "endişe verici" olarak tanımlarken, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Başkent Lahey'de de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

ALMANYA HAREKETE GEÇTİ

Hollanda'da birden fazla gerçekleştirilen saldırılar sonrası Almanya, Hollanda sınırındaki güvenlik önlemlerini artırdı.

HOLLANDA'DA PROVOKASYON İHTİMALİ: SALDIRIYI YAPAN TÜRKİYE KÖKENLİ

Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökman Tanış'ın arandığını belirtti. Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı sonrası en sert tepkiyi Türkiye ve Türk insanı vermiş, hatta Türk liderler, saldırıda Erdoğan ve ülkemizi hedef alan manifestoya karşı meydan okumuştu. O saldırıdan kısa bir süre sonra Hollanda'da böyle bir saldırı gerçekleşti. Hollanda hükümeti bu saldırıyı saatlerce dünya gündeminde son dakika olarak tuttu ve gelişmeleri yavaş yavaş basına sızdırdı. Ardından bir anda saldırıyı "Türkiye kökenli biri yaptı" diyerek "provokasyon mu var" ihtimalini akıllara getirdi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Hollanda'daki saldırının Yeni Zelanda'da bir Hristiyan teröristin 50 kişiyi katlettiği cami baskını sonrası gerçekleşmiş olması ve Avrupa'da artan İslam karşıtlığı algısını daha da arttırmaya yönelik planlı bir saldırı olduğu şüphesini doğurdu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 239
  • ORHAN ALANBAY 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Zellanda'da 4 kişi tarafından gerçekleştirilen 50 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliam normal bir adli vaka oluyor, Hollanda'da bir kişi tarafından gerçekleştirilen 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırı terör oluyor. Yesinler avrupa sizi. Kendi pisliğinizde boğulursunuz inşallah
    Cevapla
  • Misafir2 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ve avrupa pkk hdp vb terör örgütlerinden sonra yahudi ve ermeni terörünü sahaya sürüyor, Dini değerlerin yok olmasına çanak tutuyor.
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi çözmek için uzman olmaya gerek yok. Terör baronları düğmeye basmış, İslam düşmanlığı çoğalması için yapılan provokatif bir eylem olduğu aşikar. bu olayın ve diğer olayların ardında abd ve israil ilişkisi kesin vardır.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın yahu, her gün onlarcası oluyor, göçmen ve özellikle Türk olduğunu bildikleri için tellal çıkartıyorlar, takılmayınız, geçiniz.
    Cevapla
  • rasit 5 yıl önce Şikayet Et
    turk he hayirlisi bakalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular