Ölü balinanın midesinden çıkanlar şoke etti

Filipinler'de kıyıya vuran bir balinanın midesinden 40 kilogram plastik poşet çıkarıldı.

Ölü balinanın midesinden çıkanlar şoke etti
Ölü balinanın midesinden çıkanlar şoke etti
GİRİŞ 19.03.2019 07:28 GÜNCELLEME 19.03.2019 07:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Filipinler'de kıyıya vuran bir balinanın midesinden 40 kilogram plastik poşet çıkarıldığı bildirildi.

 

BBC'nin haberine göre, Davao şehrinin doğusunda D'Bone Collector Müzesi çalışanları tarafından kıyıya vurmuş halde bulunan Cuvier gagalı balinanın midesinden 40 kilogram plastik poşet çıkarıldı.

Müze, bir Facebook hesabından yaptığı paylaşımında, hayvanın midesinin "bir balinada hiç görmedikleri kadar çok plastikle dolu" olduğunu ifade etti.

 

 

Açıklamada, ölü balinanın karnından "çok sayıda alışveriş poşetinin" yanı sıra 16 pirinç çuvalı çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Müzenin gelecek günlerde hayvanın karnından çıkanların tamamının listesini yayınlayacağı bildirildi.

'GASTRİK ŞOK' YÜZÜNDEN ÖLDÜ

Guardian gazetesinin haberinde, deniz biyologlarının, balinanın "gastrik şok" yüzünden öldüğünü belirttiği aktarıldı.

Endonezya'nın Sulawesi bölgesinde, geçen yılın sonunda, sahile vuran ölü balinanın midesinden yaklaşık 6 kilogram çöp çıkmıştı.

Uzmanların, balinanın midesinden 115 plastik bardak, 4 pet şişe, 25 poşet ve 2 terliğin yanı sıra çeşitli miktarlarda ip ve çuvaldan oluşan toplamda yaklaşık 6 kilogram çöp çıkarttığı belirtilmişti.

Malezya'nın kuzey açıklarında ise şubat ayında plastik poşet yutan bir balina köpek balığı, sindirim güçlüğü nedeniyle ölmüştü.

Köpek balığının midesinde, marketlerde kullanılan plastik poşet bulunduğunu söyleyen yetkililer, bağırsak tıkanması yaşayan balinanın sindirim problemi ve açlık sebebiyle hayatını kaybettiğini tespit etmişti.

 

YORUMLAR 13
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nu yapan yaptiran herkes suca ortak
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    “Kim gereksiz yere bir serçe kuşunu öldürürse, o hayvancağız kıyamet gününde: – Ya Rabbi, falanca beni faydalanmak için değil de keyfi için öldürdü, diye Allah’a şikayet edecektir.” (Nesâi, Dahâyâ, 8)
    Cevapla
  • BizdeÇevrecilik. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlığa CİMER üzerinden yazdık: poşetlerin şeffaf ya da mavi renkte olması yasaklansın. Denizde daha kolay belli olabilecek sarı vb. renkte olsun diye. Arayan bile olmadı.
    Cevapla
  • Selman 5 yıl önce Şikayet Et
    Çevre ve kişisel temizlik konusu muhakkak okullarda ders olarak verilmeli. bu eğitimi aile veremiyorsa devlet vermelidir Çok duyarsız ve ahlaki çöküntüde olan bir toplum yetişiyor. Geçen gün diktiğim fidanları çekmiş atmışlar çünkü çocuğa ağacın ne olduğu anlatılmıyor Sokaklar çöpten geçilmiyor çünkü büyük küçük herkes atığını yere atıyor. Yazık!
    Cevapla
  • Engn 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir bilsen okulda ne güzel şeyler anlatılıyor ama aile ve çocuktaki vurdumduymaz tavırlar şımarıklık her emeğe heba ediyor
    Cevapla
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    neden insanlar denizlere plastikleri,çöpleri atıyor???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi