ABD'nin yakın müttefiki, Rusya'dan onlarca SU-35 savaş uçağı alacak

Rus Kommersant gazetesi, Moskova ve Kahire’nin Mısır Hava Kuvvetleri’nin eski MiG-21 ve J-7 avcı uçaklarının yerinde kullanılması planlanan 20’nin üzerinde Su-35 avcı uçağının tedariki ile ilgili anlaşmalarını imzaladıklarını yazdı.

ABD'nin yakın müttefiki, Rusya'dan onlarca SU-35 savaş uçağı alacak
ABD'nin yakın müttefiki, Rusya'dan onlarca SU-35 savaş uçağı alacak
GİRİŞ 19.03.2019 17:19 GÜNCELLEME 19.03.2019 17:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kommersant gazetesinin savunma sanayi sektöründeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre iki ülke, Mısır Hava Kuvvetleri'ndeki eski MiG-21 ve J-7 avcı uçaklarının yerinde MiG-29M/M2 savaş uçaklarıyla birlikte kullanılması öngörülen 20'nin üzerinde Su-35 avcı uçağının tedariki ile ilgili anlaşmalara imza attı.

 

 

Anlaşmanın 2018'in sonunda yürürlüğe girdiği belirtilen haberde, silahlarla donatılmış olan 20'nin üzerinde uçağın teslimatına 2020-2021'de başlanması gerektiği, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların toplam tutarının 2 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi.

ABD geçtiğimiz eylül ayında Su-35 ve Su-57 avcı uçaklarının üretildiği Komsomolsk-na-Amure kentindeki Gagarin Uçak Fabrikası'nın yaptırım listesine alındığını duyurmuştu.

 

 

Süper manevra kabiliyetine sahip Rus yapımı 4. nesil çok işlevli avcı uçağı Su-35, nitelikleri bakımından 5. nesil uçaklara çok yakın bir konumda. Su-27 avcı uçağının kapsamlı bir modernizasyondan geçirilerek geliştirilen Su-35'in hem kokpit ekipmanları, hem de gövdesi güçlendirilerek yenilendi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi f35 lere alternatif düşünürsek olur. Neden? Çünkü abd patroiti satmadı s400 aldık. Almayın s400 patroiti tamam satacağız dediler. Şimdi f35’lere yokuş yaparlarsa Eee almayalım su35 alırız hatta ortak üretim yaparız desek. 2 defa düşünüp Tamam f35’leri satalım derler .
    Cevapla
  • Ata 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'da millet mezarlıklarda yaşarken bu firavun durmadan silah alıyor. Bide sormak lazım bu silahlar kime karşı kullanılacak. İsrail'e karşımı, tabiki diyil, acaba kime karşı.
    Cevapla
  • Yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak ABD'nin Rusya'dan uçak alımını doğru bulmuyoruz.
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Sırdar kardeş ABD diye Mısır’a diyor nede olsa Sisi denilen ABD uşağı darbe yaptığından bu yana Mısır ABD’nin eyaleti gibi oldu
    Cevapla
  • bjk 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen ediseliyiz.Bakalim buna nedicek cok bilmis abd giller .
    Cevapla
  • sırdar 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeş ne içtin sen abd almıyor haberi oku sonra yorum yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!