Angela Merkel: Tüm senaryolara hazırız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brexit’e ilişkin tüm senaryolara hazır olduklarını söyledi.

GİRİŞ 22.03.2019 07:01 GÜNCELLEME 22.03.2019 08:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkel,  Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin Brexit oturumunun  ardından yaptığı açıklamada,  oturum kapsamında, AB'deki 27 ülke arasında yoğun  görüşmeler yapıldığını ve burada İngiltere Başbakanı Theresa May’in de  dinlendiğini ifade etti.

 

AB'nin Brexit'i, ayrılık anlaşmasının İngiliz parlamentosunda gelecek  hafta onaylanması halinde 22 Mayıs'a, aksi halde 12 Nisan'a kadar ertelediğini  anımsatan Merkel, bundan sonra İngiliz Parlamentosu’nun nasıl karar vereceğini  takip edeceklerini vurguladı.

Tarihlerin önemine işaret eden Merkel, 11 Nisan'da İngiliz  Parlamentosunun, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin İngiltere’de yapılıp  yapılmayacağına karar vermesi gerektiği tarih olduğuna dikkati çekti.

 

 

Merkel, 22 Mayıs'ın da AP seçimlerinin yapılacağı tarihten kısa bir  süre önce olduğuna işaret ederek, "Bu, seçimlerin yapılması için hukuki açıdan  bizim için önemli." ifadesini kullandı.

Zirvede dürüst ve önemli görüşmeler yapıldığını aktaran Merkel, "Tüm  senaryolara hazırız." dedi.

Hala İngiltere'nin AB’den anlaşma yaparak çıkmasını istediğini ifade  eden Merkel, ancak başka ihtimallere de hazırlık yapmak gerektiğini dile getirdi

Merkel, Başbakan May'i burada taleplerinde desteklemek istediklerini  belirterek, "Yoğun ve başarılı bir akşamdı" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 2
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin merkel Chemnitz de oldugu gibi senaryolara hazirsan ya cahil ya nazi sin sen zaten dogu almanyadansin gizli istihbaratin dönercileri öldürdü camiler saldirilara ugradi ülkende yasayan yabancilar hep mahdur oldu polisin sebeke cete suikastci oldu ordun madara oldu halkin ateist oldu düsmanlarin bol oldu dostun hic kalmadi tüm hazirliklarin bosa oldu ülkende 9 bin mülteci cocugu kayboldu
    Cevapla
  • ünişi 5 yıl önce Şikayet Et
    hayatı palavra, ama sterlin euronun canını okuyacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak