Müslüman ülke resti çekti: Bizi dünyada alt edecek hiçbir güç yok

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi, "Bir ülke olarak Pakistan'ın ve bir millet olarak Pakistanlıların gücü ve kararlılığı sınır tanımaz" dedi. Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ise, Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında 51 Müslüman'ınöldürüldüğü terör saldırısının ardından Türkiye'nin tutumunu "şefkatli, insani ve İslami" olarak nitelendirdi.

Müslüman ülke resti çekti: Bizi dünyada alt edecek hiçbir güç yok
Müslüman ülke resti çekti: Bizi dünyada alt edecek hiçbir güç yok
GİRİŞ 24.03.2019 12:22 GÜNCELLEME 24.03.2019 19:22
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Gazi'nin ev sahipliğinde ülkesinin milli günü dolayısıyla Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Ankara'da yaşayan çok sayıda Pakistanlı ve büyükelçilik çalışanları katıldı. Programda, milli gün dolayısıyla bayrak çekme töreni düzenlendi.

 

 

Gazi, törenin ardından yaptığı konuşmada, her yıl 23 Mart'ın alt kıta Müslümanlarının saflarını sıkılaştırması ve düşlerini gerçekleştirmesine ilham veren ideal ve hedefleri hatırlaması bakımından önemli bir gün olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"DÜNYADA PAKİSTAN'I ALT EDECEK HİÇBİR GÜÇ YOKTUR"

 

 

Alt kıta Müslümanlarının 79 yıl önce kolektif arzuları ve boyun eğmeyen ruhlarıyla kendi gelenekleri, değerleri ve kültürlerine uygun yaşamlarını düzenleyebilecekleri ayrı bir ana vatan kurma amacıyla sarsılmaz bir kararlılık örneği gösterdiğini vurgulayan Gazi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülke olarak Pakistan'ın ve bir millet olarak Pakistanlıların gücü ve kararlılığı sınır tanımaz. Son zamanlarda ülkemiz sıkıntılı bir zamandan geçmesine rağmen, liderlerimizin kusursuz karar verme gücü ve halkımızın güçlü iradesi sayesinde bundan zaferle çıkmasını bilmiştir. Dahası dünyada Pakistan'ı alt edecek hiçbir güç yoktur. Şundan eminim ki bizim vatanseverlikle, samimiyetle, bağlılıkla ve dürüstlükle belirlenmiş kolektif çabalarımız ülkemizi daha büyük refah ve zaferlere taşımamıza yardımcı olacaktır."

PAKİSTAN'DAN PEŞ PEŞE TÜRKİYE AÇIKLAMALARI

Büyükelçi Gazi, en zor zamanlarda Pakistan halkıyla yan yana duran Türk halkına teşekkürlerini ileterek, iki ülke arasında var olan ilişkinin benzeri olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Gazi, "Türk hükümeti ve Türk halkı tarafından alt kıtada yaşanan gerilimlerin başlangıcından beri Pakistan'a gönderilen sevgi ve destek mesajları hepimizin kalbini kazanmış ve bir kez daha iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının kalıcı olduğunu teyit etmiştir" ifadesini kullandı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ise, Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında 51 Müslüman'ın öldürüldüğü terör saldırısının ardından Türkiye'nin tutumunu "şefkatli, insani ve İslami" olarak nitelendirdi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar birleşse güçlü olacaklar da önce zalim ve münafıklardan kurtulmak gerek. Mısır, suriye, tunus gibi. biz kurtulduk.
    Cevapla
  • cem 5 yıl önce Şikayet Et
    işte bu sayın reisin gücü türkün gücü müslimanın birlikteligi ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Pakistan 'dan füze almalı.
    Cevapla
  • oben 5 yıl önce Şikayet Et
    almasına gerek yok pakistanla kardeş ülkeyle teknoloji iş birliği yapmalıyız
    Cevapla
  • Kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleerleri var diye diyor ancak Nükleer füzeleride havada vurabilecek teknoloji geliştirildi senin attığın bir işe yaramıyacak.
    Cevapla
  • türk 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde hayalet kit yaptık monte edildiğinde radar ve sonar görmüyor!!
    Cevapla
  • Hasan doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    2023 den sonra Türkiye Pakistan Azarbeycan ve diğer Müslüman kardeşlerimiz dünyaya damgasını vuracak Allahın izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu