ABD ordusu için geliştirildi, Yeni Zelanda'da ateşlenecek!

Yeni Zelanda merkezli roket şirketi olan Rocket Lab, Amerikan ordusu tarafından kullanılmak üzere geliştirilen uyduyu yörüngesine gönderecek.

ABD ordusu için geliştirildi, Yeni Zelanda'da ateşlenecek!
ABD ordusu için geliştirildi, Yeni Zelanda'da ateşlenecek!
GİRİŞ 23.03.2019 17:33 GÜNCELLEME 23.03.2019 17:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kasım 2018’de ilk ticari uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesinin ardından dört uçuş daha yapan Yeni Zelanda merkezli roket şirketi olan Rocket Lab'ın Electron roketi, 25 Mart’ta yeni bir göreve daha çıkacak.

 

 

Electron roketi bu görevinde, Amerikan ordusu tarafından kullanılmak üzere yeni teknolojiler üretmekle sorumlu ABD Savunma Bakanlığına bağlı bir devlet kurumu olan DARPA’nın geliştirdiği R3D2 isimli uyduyu yörüngesine gönderecek.

 

 

R3D2 uydusu küçük uzay gemilerinde radyo iletişimini iyileştirmek için tasarlanan prototip yansıtıcı bir dizi anteni test edecek.

R3D2, alçak dünya yörüngesinde zar şeklindeki bir anteninin dağıtım dinamiklerini ve hayatta kalma ile radyo frekansı (RF) özelliklerini test edecek. Bu yeni nesil iletişim anteni başarılı olursa, daha küçük, daha hızlı ve daha düşük maliyetli bir kabiliyetin kanıtlanmasına yardımcı olacak ve ABD Savunma Bakanlığının yanı sıra diğer kullanıcıların da küçük ve ucuz fırlatma araçları için yeni ticari pazardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak.

YORUMLAR 2
  • Ferman 5 yıl önce Şikayet Et
    Elon muskün türkiyeye gelmesinin sebebi de bu türkiye kendi satelitini göndermek istiyor ondan dolayi türkiye ile teknoloji paylasiminda anlasma yapildi anlasma yapaçagimiz füzelerin yazilimini tesla yapaçakmis
    Cevapla
  • Cin 5 yıl önce Şikayet Et
    Cin Devletiyle. Turk Devleti daha kapsamli isler yapmali.IS ISTEN GECMEDEN.UZAY. HAVA. HER TERLU ARGE YAPMALIYIZ.Gerekirse yalakalik bile yapmaliyiz.Ulkemiz. BEKAMIZ ICIN.VATAN SAGOLSUN...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!