Almanya devreye soktu! Türkiye'ye karşı sinsi plan

Berlin, kendi İslamını yaratma planını devreye soktuğunu açık açık ifade ediyor.

Almanya devreye soktu! Türkiye'ye karşı sinsi plan
Almanya devreye soktu! Türkiye'ye karşı sinsi plan
GİRİŞ 25.03.2019 07:59 GÜNCELLEME 25.03.2019 07:59
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Alman hükümeti, ülkesindeki Müslümanların 'kendi İslam anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olmayı' hedefliyor. Aslında bununla hedeflenen 'Alman İslamı' olarak da adlandırıyor.

 

 

"ALMANYA'YA AİT BİR İSLAM"

Alman İçişleri Bakanlığı’nın en üst düzeydeki bürokratı olan Markus Kerber, Financial Times’a verdiği bir mülakatta, “İhtiyacımız olan şey, Alman Müslümanlar için, Almanya’ya ait bir İslam” ifadesini kullandı.

 

 

Alman bürokrat Keber amaçlarını şöyle açıkladı: "Almanya’daki müslüman topluluk üzerindeki yabancı etkisini hem mali, hem de kişisel boyutlarıyla azaltmak; Almanya’da vaaz eden imamların Almanya’da yetişmiş olması, ve Müslümanların, günlük yaşamda, Alman toplumuna daha iyi entegre olmaları.”

Almanyadaki 2400 camiden 900’ü Türkiye’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir kolu olan DİTİB tarafından işletiliyor. Bu durum Almanya'da rahatsızlığa yol açtı.

Kerber konuyla ilgili olarak, “Türkiye hükümeti, Almanya’da DİTİB tarafından işletilen camiler üzerinde mutlak kontrol sahibi oldukları günlerin artık geride kaldığını kabul etmeli.” dedi.

YORUMLAR 41
  • münihli 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler hiç üzülmeyelim türkiyemizde senelerce ezan kuran namaz basörtüsü yasakti sonuc 1969 baslayan işlami hateket tek başina iktidar oldu, inşallah bu da hayirlara nasip olur birlik olalim buralarda, gecen dedim 5 mahtum 5ş de bmw de ve mühedis ve meister (usta) insallah hersey güzel olur ve rica siddeden uzak duralim erbakan hocam RP kapandiginda söyle demişti, "bir tane dahi csm kirimayacak, kendini tutamayanlar ormanda bagirsi, biz insallah tek başina ikdidara yürüyoruz ve allah bizi öbür dünyada mükafatlandiracak" ve sükür 18 senede hocamin yerli savunma sanayisi, taksim camii ve hepi teker teker oldu hersey sabirmiş
    Cevapla
  • Opal 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yakında en büyük çoğunluk islam dinine inananlarda olacak görünüyor.
    Cevapla
  • Malatya 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz casusu devreye sokuyorlar
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem islama bu kadar önem veriyorsunuz hocalarin almanyada yetismesini istiyorsunuz ozaman derhal diyanet harekete gecip avrupada eyitilecek hocalari secip yetistirip gedeceyi ülkererin dilini ögretip gönerecektir.tüm masraflarida almanyaya ödetirmeliyiz. Cünkü merakli olan onlar
    Cevapla
  • HKN 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayin canim kardeslerim, Bizim Islam anlayisimizda temelimiz cok saglam attilmis. Annalaimiz Babalarimiz bize dinimizi ögretti ve bizde Cocuklarimiza ögretiyoruz. varsin kapatsinlar Camimizi, yine biz toplum olarak bir imkan bulup ibadetimizi yapariz ve dinimizi Islama göre yasariz Devlete gör degil. rahat olun Kardesler rahat olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış