Erdoğan resti çekince... Flaş S-400 F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 anlaşması ve ABD'nin F-35 şantajına yönelik açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu. Rus, ABD ve İngiliz medya kuruluşları açıklamayı "Türkiye anlaşmadan geri dönmeyecek" ifadeleriyle servis etti.

Erdoğan resti çekince... Flaş S-400 F-35 açıklaması
Erdoğan resti çekince... Flaş S-400 F-35 açıklaması
GİRİŞ 25.03.2019 16:43 GÜNCELLEME 25.03.2019 18:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı bir seçim özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

 

ABD'nin F-35 şantajı ile S-400 anlaşmasının iptal edilmesine yönelik girişimlerine değinen Erdoğan, "Türkiye'nin F-35 için 1 milyar 200 milyon dolar verdi. Bu konuda bir sıkıntı söz konusu değil. Ülkemizin savunma sitemi noktasında adımlarımızı neden atmayalım. S-400'le ilgili de geri adım söz konusu değil. Ayrıca ABD'ye "Patriot'lar için şartları hazırlayın" dedik" açıklamasında bulundu.

Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik'in okuyucularına servis ettiği haberde, Erdoğan'ın ABD'nin girişimlerine rağmen S-400 anlaşmasında geri adım atmayacağını belirttiğini yazdı.

 

 

ABD'li yetkililerin açıklamalarına da yer veren Londra merkezli haber ajansı Reuters açıklamayı, "Erdoğan, Türkiye'nin Rus S-400 anlaşmasından geri adım atmayacağını söyledi" şeklinde servis etti.

Amerikan gazetesi The New York Times ise Erdoğan'ın ifadelerini, "Türkiye için ABD'nin ne dediği önemli değil, Rusya'dan S-400 füze sistemi alımında geri adım atmayacak" şeklinde değerlendirdi.

YORUMLAR 13
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle israile doğru bir iki deneme atışı yapalım. Ürün iyimi değilmi tatbikat yapalım. Gazzenin attığı basit füze israili vurduysa gökkubbeleri s400 lerde hiç çalışmıyor demektir.
    Cevapla
  • Bağımsız 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 sayesinde rahat bir nefes alacağız. Ayrica f35'ler gelse bile hiçbir zaman bizim olmayacak ! O uçak abd karargahıdır.
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin bekası için geri adım atmayacağız
    Cevapla
  • Yani 5 yıl önce Şikayet Et
    Hindistana satmamışız youtube da önüne gelen sallıyor
    Cevapla
  • kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    O kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu