Mısır'da inşa ediliyor! Ortadoğu'nun en büyüğü olacak, fiyatıyla...

Mısır'ın başkenti Kahire'nin doğusuna yeni bir idari başkent inşa ediliyor. Yeni kurulan idari başkentin yakınlarına inşa edilen yeni Mısır Savunma Bakanlığı binası "The Octagon (sekizgen)" bugün havadan görüntülendi. Russian Today (RT) yapıyı Ortadoğu'daki muadilleriyle karşılaştırarak şu yorumda bulunuyor: Bina tamamlandığında Ortadoğu'nun en büyük karargahı olacak.

Mısır'da inşa ediliyor! Ortadoğu'nun en büyüğü olacak, fiyatıyla...
Mısır'da inşa ediliyor! Ortadoğu'nun en büyüğü olacak, fiyatıyla...
GİRİŞ 25.03.2019 16:12 GÜNCELLEME 26.03.2019 09:01
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Mısır'ın başkenti Kahire'nin doğusuna yeni bir "idari başkent" inşa ediliyor. 5 milyon kişinin yaşayacağı Singapur büyüklüğündeki idari merkezin, 45 milyar dolara mal olması ve 7 yılda tamamlanması bekleniyor.

EN ÇARPICI YAPI: THE OCTAGON

 

 

Kurulan bu kompleks başkentin en çarpıcı yapısının ise, yeni Mısır Savunma Bakanlığı karargahının olacağı tahmin ediliyor. Adına "The Octagon (sekizgen)" denen bu yapı Russian Today'e (RT) göre Ortadoğu'nun en büyük ordu karargahı olacak. Uzmanlar, yapının isminin ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) esinlenildiğini belirtiyor.

KARARGAHIN ÖZELİKLERİ

Kompleksin tamamı 189 bin metrekare alana kuruluyor. Merkezin ortasındaki asıl iki bina (Mısır Savunma Bakanlığı ve Mısır Genelkurmay Başkanlığı) 45 bin metrekare alan kaplıyor. 8 farklı yapının çevrelediği kompleksin ortasındaki merkez yapı niteliğinde olan iki bina var. Bu binalar birbirlerine iki ayrı köprü ile bağlantılı.

KARARGAH BUGÜN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

45 milyar dolara mal olacak ve 7 yılda tamamlanacak Ortadoğu'nun en büyük karargahı, bugün havadan böyle görüntülendi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 76
  • Baştuğ1773 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın başkenti Nil’den uzaklaşıyor. Su herşeydir hayattır. İsrail kendine yeni ve bereketli topraklar açma yolunda kararlı ve bence bu yeni bina ile başkent değişecek değişen başkent hem parayla esir edilmiş bir ülenim başkenti ve octagonu olacak hemde bereletli Nil nehri toprakları İsrailin emperyalist politikasıyla yeni toprağı olacak.Aklıma gelen ilk yorum bu.
    Cevapla
  • abubekr 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir abd karargahı amaçlıyorlar ama unutmayın ihvan ı da müslümanları da o topraklarda sürekli sindiremezsiniz. Önce Ezher güdümünüzden çıkacak sonra da mısır yönetimi ve o octagon bizim karagahımız olur Allah ın izniyle.
    Cevapla
  • Bordo bereli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hoşgeldin abd.
    Cevapla
  • Gurbetçi Bilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama Mısır halkının büyük çoğunluğu Sisiyi seviyormuş.. Oradan gelenlerden de duydum, internette bir sürü yazıda okudum. Eğer doğru ise bu Mısır'ın bizim İzmir'den bir farkı yok gibi.
    Cevapla
  • Lütfi 5 yıl önce Şikayet Et
    Firavunlar baş şehri yapılıyor demek ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!