Yumurta Çocuk konuştu: Yaptığım doğru değildi ama insanlar birleşti

Yeni Zelanda'daki saldırıların ardından karşı ırkçı ve sağcı tutumuyla tepki çeken Avustralyalı senatörün kafasında yumurta kırarak dünya çapında ‘kahraman' haline gelen 'Yumurta Çocuk' Will Connolly, ilk kez konuştu. Connolly, "Yaptığım doğru değildi ama o yumurta insanları birleştirdi" dedi.

GİRİŞ 25.03.2019 16:04 GÜNCELLEME 25.03.2019 16:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya onu Avustralyalı Senatör Anning'in kafasında yumurta kırmasıyla tanıdı.

Müslüman karşıtı Senatör Fraser Anning'e tepkisini göstermek için yumurta atan 17 yaşındaki Will Connolly'e destek çığ gibi büyüdü.

Yeni Zelanda'ki cami katliamından Müslüman göçmenleri sorumlu tutan Avustralyalı bağımsız senatörü yumurta atarak protesto eden Connolly, kendisini üne kavuşturan o görüntülerle ilgili ilk kez konuştu.

Connolly, "Christchurch'deki trajedinin ardından tüm dünyanın kurbanlara destek olması gerektiğini düşündüm. Senatörün açıklamalarını görünce ayrıştırıcı bir nefret söylemi benimsediğini gördüm. Saldırıdan kurbanları sorumlu tutuyordu. Onu dinlemeye gittiğimde affedebileceğimi düşünüyordum ama öyle olmadı. Söylemini sürdürünce ona yumurta attım" dedi.

"Yumurta Çocuk" lakabını alan Connolly, gördüğü ilgiden utandığını da anlattı. Connolly, "Bu kadar dikkat çekeceğimi tahmin etmemiştim. En fazla videoyu arkadaşlarıma gösteririm birlikte güleriz diye düşünüyordum ama biraz da utanç verici. Kurbanlar üzerinde yoğunlaşmalıyız dikkatimizi onlara vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Will Connolly, bu ilgi sayesinde cami katliamının kurbanlarına bağış toplayabildiği için memnun. Yumurta Çocuk, "Yumurta atmanın doğru bir şey olmadığını biliyorum ama bu hareketim insanları birleştirdi, kurbanlar için on binlerce dolar toplandı" şeklinde konuştu.

Connolly, kendisi için internette başlatılan bağış kampanyasında toplanan paraları cami katliamın kurbanlarına bağışlama kararı almıştı.

Connolly, bu olaydan önce de çok yumurta yediği için yumurta çocuk olarak anıldığını söyledi. 17 yaşındaki Connolly artık yumurtadan uzak duracağını da belirtti.

YORUMLAR 5
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi oldu, çok da güzel oldu, bazan böyle gerekiyor, helal sana
    Cevapla
  • hasan elçin 5 yıl önce Şikayet Et
    bundan daha doğru bir hareket yapamazdın...
    Cevapla
  • VUSLAT 5 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık aslanım.Yaptığın doğru olmasada.Bu iğrenç vakaya gerekliydi
    Cevapla
  • ÇARŞAMBALI 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendine göre en doğrusunu yaptın çocuk Allah senden razı olsun keşke bazı zavallı müsluman ülkelerde senin yaptığının binde birini yapabilseler .
    Cevapla
  • Kahramansın çocuk 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık seni asla unutmayacak ve bu hareketini hep takdirle karşılayacaklar sen doğru olanı yaptın güç gösterisi yaparlar ama bir yumurtaya yenik düşerler ... Seni ayakta alkışlıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak